Državljani Srbije navodno prodali tonu kanabisa?

Pripadnici austrijske policije uhapsili su četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Austrije zbog sumnje da su u ovoj zemlji dilovali drogu te da su, navodno, prodali oko tonu kanabisa.

Svijet 06.07.2023 | 07:35
Državljani Srbije navodno prodali tonu kanabisa?

Kako prenose austrijski mediji, droga se proizvodila u vilama, a pretresene su kuće u Beču i Gracu.

Policija pretpostavlja da je riječ o kriminalnoj grupi koja je aktivna od 2021. godine. Početkom ove godine dojava Savezne kriminalističke policije konačno je istražitelje za narkotike Kancelarije kriminalističke policije u Grazu odvela na pravi trag, a pripadnici krimalne grupe su uglavnom sa Balkana.

Mediji dalje prenose da su četvorica srpskih državljana i jedan Austrijanac zakupili pet vila u Gracu i Beču. Prvi pretres jedne od vila obavljen je još u martu mjesecu kada je uhapšen 35-godišnji operater, koji je bio nešto poput logističke podrške, a tu je pronađena  ogromna plantaža kanabisa na četiri sprata, objašnjava Hermann Ocvirk, rukovodilac Odjeljenja za narkotike:

“Imali su devet šatora za uzgoj, oko 1500 biljaka, a zatim smo pronašli 20 kilograma takozvanih ostataka. Oko 40 do 50 kilograma možda je prethodno izvađeno iz pogona i pušteno u promet.

U Beču su pogoni bili slične veličine, tj. najmanji pogon je imao 1.040 biljaka, a najveći je imao 1.617 biljaka.”

Pretrese vila u Beču izvela su pripadnici Kobre, a tu uspjeli uhapsiti navodnog vođu grupe, 39-godišnjeg državljanina Srbije. Takođe, tokom te akcije uhapšena su i dva državljana Srbije koji su gajili i brinuli se o zasadima. Navodno, pri iznajmljivanju nekretnina posredovao je državljanin Austrije.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eh

06.07.2023 11:06

Navodno!!!

ODGOVORITE
Name

Предатор

06.07.2023 11:06

А албанци продају стотине тона само се не говори о томе

ODGOVORITE
Name

Biznis

06.07.2023 12:54

To treba kod nas legalizovati, pa uzgajati i prodavati im legalno.

ODGOVORITE