Poziv Viškoviću, Miniću i Košarcu na hitan sastanak

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović pozvao je na hitan sastanak Predsjednika Vlade i Ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno, Ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, zbog problema koji se nagomilavaju iz dana u dan ugrožavajući opstanak semberskih poljoprivrednika. 

Republika Srpska 27.06.2023 | 14:06
Poziv Viškoviću, Miniću i Košarcu na hitan sastanak

"Nakon što je izrazito sušan i topao period značajno ugrozio prinose na zasijanim žitnim poljima, uslijedile su nove nepogode u vidu obilnih padavina i dodatno pogodile već oslabljenu proizvodnju u mnogim mjesnim zajednicama, a pred semberskim agrarom su i neriješena pitanja otkupne cijene i problemi sa nedostatkom skladišnog prostora2, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

"Povrh teškog stanja u oblasti zemljoradnje, Semberiju je pogodila i zaraza afričke kuge svinja, koja, ukoliko joj se brzo ne stane na put, prijeti da se raširi i desetkuje stočni fond ne samo u Semberiji, već i na drugim krajevima Republike Srpske i BiH i tako pričini nesagledivu štetu stočarstvu i privredi u cjelini. Time bi poljoprivrednici, koji su već u teškoj situaciji, bili dovedeni u situaciju bez izlaza, upozorava gradonačelnik Petrović u pozivu na sastanak", dodaje se u saopštenju.

- Razvoj poljoprivrede u nadležnosti je viših nivoa vlasti, a ne lokalnih zajednica, pa Gradska uprava nema ovlašćenja u vezi sa određivanjem cijene pšenice, niti mogućnosti da u većoj mjeri pomogne stočarima, ali cijeneći potrebu naših poljoprivrednika za podrškom, Gradonačelnik je, još jednom, kao što je to učinio i prije pojave zaraze, pozvao Premijera i Ministre na hitan sastanak u Gradskoj upravi Grada Bijeljina. 

"Ovom sastanku prisustvovali bi i predstavnici poljoprivrednika, mlinara i uzgajivača stoke, kako bi se obavili  razgovari o pitanjima cijene, skladištenja i drugim problemima koji opterećuju proizvodnju pšenice, kao i o brzom i adekvatnom novčanom obeštećenju uzgajivača svinja koji će, sasvim izvjesno, dugoročno osjećati posljedice ove zaraze", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Bijeljine je apelovao na Premijera Radovana Viškovića i Ministre Stašu Košarca i Savu Minića da ostave po strani demagogiju i političke priče i da se prihvate rješavanja gorućih problema u resorima koje im je narod povjerio na upravljanje, a sve u višem interesu i za dobrobit sveg naroda Republike Srpske.

(BN)   Foto:Facebook

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BL

27.06.2023 14:26

Upitan je druze opstanak Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

27.06.2023 22:24

Oni ce doci pod uslovom da ti sam sebe smijenis,a uz svoju smjenu da smijenis i narod.Mislim da ce im to biti zahtjevi od kojih nece odustati.

Name

Brigaa njih

27.06.2023 14:32

Pa oni nisu placeni da rade svoj posao nego da za sebe i partijuuu zagrabe gdje god se moze i nemozee

ODGOVORITE
Name

Re

27.06.2023 16:02

Kako je rekao Bakir, prvo partija pa narod.

Name

Ej

27.06.2023 14:33

I pored svog tog zla i kuge nad svim tim se nadnio i jedan poseban. Zlo vas političara koji ste crnji i od najcrnjeg zla a i kuge, kako je rekao Petrović ali Njegoš 'Kugo ljudska da te bog ubije ...".

ODGOVORITE
Name

+

27.06.2023 15:11

BRAVO PETROVIĆU. TREBA OD NJIH ZAHTIJEVATE DA RADE. PA NEKA NEMAJU KADA, NEOSNOVANO NAZIVATI OPOZICIJU IZDAJNIČKOM. A SNSD I KOALICIJA UNIŠTILI SVE MATRIJALNO I MORALNO U REPUBLICI SRPSKOJ. VI, JELENA, VUKAN, VUČUREVIĆ, GOVEDARICA, BOSIĆ, CRNADAK I MNOGI UZ VAS STE NADA ZA SPAS REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

Momo

27.06.2023 15:23

Evo ih trce

ODGOVORITE
Name

Eu-Fan

27.06.2023 16:01

E te sto ste pobrojali ce bas spasiti bilo koga u RS, pa to su samo zelenasi!

ODGOVORITE
Name

Dr Abic

27.06.2023 16:02

Poziv je na mijestu ali Viskovic nece doci jer mu brane.

ODGOVORITE
Name

Србо

27.06.2023 16:31

Немогу они стићи, приоритет су фирме прве породице ,треба толике тендере расписати, све је њихово од Паласа до мљекаре.

ODGOVORITE
Name

Tatar

27.06.2023 17:27

Polako ali sigurno prostor se sužava vremena sve manje a razumevanje niodkud. Blago onome ko je na vreme otišao iz RS.

Name

R Milan

27.06.2023 16:41

...apelovao da se ostave demagogije...!!?? Čudan način da nekoga pozovete u goste... Ne verujem da će se odazvati!!

ODGOVORITE