Gradonačelnik Struge persona non grata za Ameriku

- Sjedinjene Američke Države proglasile su danas gradonačelnika opštine Struga u Severnoj Makedoniji, Ramiza Merka, personom non grata zbog umešanosti u korupciju i njemu će biti zabranjen ulazak u SAD.

Svijet 20.06.2023 | 19:57
Gradonačelnik Struge persona non grata za Ameriku

Kako je saopštio Stejt department, Merko je, kao  gradonačelnik Struge, zloupotrebljavao sredstva i mešao se u sudske i druge javne procese, narušavajući poverenje javnosti u demokratske institucije i zvaničnike Severne Makedonije.

"Današnja akcija šalje poruku da Sjedinjene Američke Države stoje uz Severnu Makedoniju u podsticanju stabilnosti kroz jačanje demokratskih institucija i rešavanje nedostataka u vezi sa vladavinom prava", ističe Stejt department. 

Ovim se, kako je navedeno, potvrđuje posvećenost SAD borbi protiv korupcije, koja šteti javnom interesu, ometa ekonomski prosperitet zemalja i ograničava sposobnost vlada da efikasno odgovore na potrebe svojih ljudi.

(Tanjug) Foto: Profimedia 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kauboji

20.06.2023 20:37

Pricaju o korupciji. Cccccc

ODGOVORITE
Name

Kaligula

21.06.2023 00:24

Mogu slobodno i meni uvesti sankcije nit sam kada bio nit ću kada otići u Ameriku verovatno kao i ovaj gradonačelnik. A mogu i sve zemlje Azije, Afrike, Australija itd. Nigde ne idem gde ne mogu autom

ODGOVORITE
Name

Baš će

21.06.2023 07:20

se nasikirati. Poslat će nekog drugog iz ekipe da obavlja kriminalne poslove. Posao mora ići, države to traže.

ODGOVORITE