Počela sjednica, na dnevnom redu i Trgovska gora

Zajednička sjednica Vlade Hrvatske i Savjeta ministara počela je danas u Zagrebu.

Republika Srpska 20.06.2023 | 12:17
Počela sjednica, na dnevnom redu i Trgovska gora

Sjednici je prethodio sastanak premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto, kao i sastanak delegacija.

Plenković je na početku razgovora sa Krištom rekao da Hrvatska podržava evropski put BiH i da očekuje da nakon zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Savjeta ministara budu dodatno poboljšani odnosi dvije zemlje.

Zajednička sjednica se održava u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci, a nakon sjednice slijedi potpisivanje sporazuma i izjave za medije.

Iz Savjeta ministara najavljeno je da će na dnevnom redu biti niz zaključaka od zajedničkog interesa BiH i Hrvatske kojima će se dodatno unaprijediti bilateralni odnosi.

Pitanje Trgovske gore će, prema saznanjima Srne, biti uvršteno u dnevni red zajedničke sjednice Savjeta ministara i Vlade Hrvatske.

Hrvatska je ranije tražila da se ovom pitanju ne razgovara, ali je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao da u tom slučaju neće prisustvovati sjednici.

Ovo pitanje kao jednu od tačaka dnevnog reda delegirao je Savjet ministara na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Ovo će biti treća zajednička sjednica Savjeta ministara i Vlade Hrvatske. 

(Srna)  Foto: BHRT

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

baja

20.06.2023 12:23

Hrvatska je obećala da će vrlo temeljito istražiti sve efekte na okolinu I o tome izvjestiti sve zainteresovane. I to je to.

ODGOVORITE
Name

Aha

20.06.2023 16:06

Kaže Plenki kako je sve sigurno. Pa što ga onda ne izgradi u srcu Hrvatske, kraj Zagreba ili Dubrovnika? Neka mu turisti dolaze na nuklearni turizam.

Name

Miroslav

20.06.2023 13:57

Dangubite, pogotovo ovi iz RS, dok tz ustavni sud, radi o glevi naroda i RS. Bilo sta i ako se dogovorite, Hrvati ce vas ignorisati, oni su Evropa, a u Evropi moze sve ako je u njemom interesu. Ustavni poredak urusavaju, a vi dangubite, dangube jedne, sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Prljava bomba

20.06.2023 14:19

Kao fatalno ute visi oko vrata svima nama velikog precnika a koje nema nikakve veze sa nacionalnosti itd nego samo sa hegemonom i njegovim beabonjcima.

ODGOVORITE
Name

Nacisticki

20.06.2023 15:20

Projekti.

Name

Pa da

20.06.2023 16:14

Normalno sa hrvatskom Dodik zasjeda kooo sa svojim

ODGOVORITE
Name

Ssss

20.06.2023 22:11

Samo je važna. Slika

ODGOVORITE