Vučić i Kurti treba da se odazovu pozivu Borelja

- EU od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Кurtija očekuje da se bez preduslova odazovu pozivu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja na sastanak o krizi na sjeveru Кosova, rekao je portparol EU Peter Stano.

Svijet 19.06.2023 | 15:43
Vučić i Kurti treba da se odazovu pozivu Borelja

Stano je naveo da datum sastanka još nije utvrđen, jer strane još nisu potvrdile prisustvo.

"Borelj i zemlje članice očekuju razumniji i konstruktivniji pristup od onih koji žele da pristupe EU. Obje strane su pozvane i očekujemo da na razgovore dođu bez postavljanja preduslova", rekao je Stano novinarima u Briselu.

Ističući da će Кosovo biti tema sljedećeg sastanka ministara spoljnih poslova EU, Stano je ocijenio da na terenu i dalje nema znakova deeskalacije i da je zato Unija pozvala Vučića i Кurtija na razgovore.

"Za sada nema odgovora osim nekih vrlo nekonstruktivnih javnih komentara. Očekujemo da dođu na razgovore koji su prilika da pokažu konstruktivnost i pronađu rešenje za krizu", rekao je Stano. 

(Srna) Foto: Tviter 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

19.06.2023 16:34

Vidiš se Ti u ogledalu Petre, vidi li se onaj patokar Borelj, šta ste Vi to do sada riješili, koji ste čvor odvezali, samo muljate MULJ.

ODGOVORITE
Name

XOXO

19.06.2023 17:52

Urazumite Šiptarske teroriste da poštuju potpisano pa onda može razgovor,ali mi se čini da su ove naučili od vas i uz vaše odobrenje ugnjetavaju Srbe

ODGOVORITE
Name

Peteru

19.06.2023 18:38

Uvalise ti "vruc krompir" ne slucajno.... Mi srbi vas razumijemo i vase dobre namjere ali nukada ne zaboravi KiM je srpska kolijevka i tako ce i ostati. Ako ne vjerujes nama pitaj ruse!

ODGOVORITE
Name

Milica Panic

19.06.2023 19:12

Koje Evrope ste Vi predstavnik? Evrope u ratu! Bolje bi bilo da se potrudite oko mirovnih pregovora, umjesto sto Vas Ameri vuku za nos!

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

19.06.2023 19:30

Unija vise nema legalitet da miri nikoga.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

19.06.2023 22:58

Za Kurtija ne znam ali ovaj drugi ce se odazvati sigurno Zasto bi propustio nesto s cime bi mogao ponovo svima pokazati kako je on odgovaran i onda poslije na medijima da prosipa demagogiju o desavanjima sa tog sastanka i da proglasi jos jednu pobjedu u nizu (za sve ovo poslije sastanka moze ga omesti samo neka velika tragedija)

ODGOVORITE