Hala Bosniakopa izgorjela, radnici ne znaju šta dalje

Požar na hali firme Bosniakop u Usori ugašen je tokom noći, a vatrogasne ekipe su dežurale i u jutarnjim satima. Šteta je višemilionska, a kada će biti sve obnovljeno i proizvodnja obnovljena još nije poznato.

Bosna i Hercegovina 16.06.2023 | 15:34
Hala Bosniakopa izgorjela, radnici ne znaju šta dalje

U poslovnoj zoni Žabljak, Opština Usora, sinoć je izbio požar u proizvodnoj hali firme Bosniakop. Nakon neprospavane noći vatrogasaca i radnika ispred hale smo zatekli poglede u nebo i nevjericu da je u potpunosti izgorjelo mjesto u kojem su radili 11 godina.

Bosniakop se bavila s više djelatnosti, a do temelja je izgorjela hala u kojoj se proizvodila sanitarija za toalet i to posebne daske za wc školjke koje su se izvozile van BiH.

Vlasnici hale su kazali da je teško govoriti o procjenjenoj šteti, a sudeći po onome što je vatra ostavila iza sebe te vremenu koji će biti potreban za oporavak šteta je višemilionska.

Radnici koji si protekle noći gasili požar teško su išta mogli reći. Na pitanje šta dalje i kako, nisu imali adekvatan odgovor tako da je sudbina 40-ak radnika još uvijek neizvjesna.

(Klix)   Foto:Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar