Lajčak i Eskobar sa predstavnicima Srpske liste

- Specijalni izaslanik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je zajedno sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, i da je istakao potrebu da kosovski Srbi učestvuju na novim izborima na severu KiM.

Srbija 06.06.2023 | 18:43
Lajčak i Eskobar sa predstavnicima Srpske liste

''Nijedno političko rešenje za deeskalaciju tenzija na severu Kosova ne može se postići bez stanovništva kojeg se to tiče. Sa predstavnicima Srpske liste i civilnog društva, istakli smo potrebu da kosovski Srbi učestvuju na novim izborima'', napisao je on na svom nalogu na Tviteru.

U saopštenju Srpske liste povodom tog sastanka navedeno je da se razgovaralo o novonastaloj krizi na severu KiM.

''Predstavnici Srpske liste predsednik Goran Rakić i potpredsednici Dragiša Milović i Igor Simić imali su danas sastanak sa specijalnim predstavnicima za dijalog Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom a nakon novonastale krize na severu Kosova i Metohije na kome su ponovili legitimne  zahteve srpskog naroda koji danima mirno protestvuje na severu Kosova i Metohije'', navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ranije danas Lajčak i Eskobar su razgovarali sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani, kao i sa opozicionim strankama kosovskih Albanaca.

(Tanjug) Foto: Kossev  

Komentari / 0

Ostavite komentar