Nadal mi je najveći rival, sa njim će otići i dio mene

Iskreno, ne nedostaje mi u žrebu, znam koliko je teško igrati protiv njega ovde, ali kao igrač uvek želite da vidite kako najpoznatiji svetski teniseri igraju, izjavio je srpski teniser Novak Đoković o izostanku Rafaela Nadala na Rolan Garosu, prvi put posle 2002. godine.

Svijet 27.05.2023 | 20:25
Nadal mi je najveći rival, sa njim će otići i dio mene

Nadal je 14 puta osvojio trofej u Parizu, a ove godine neće igrati zbog povrede, što je šansa za Đokovića da osvoji rekordni 23. gren slem.

 "Ne volim da igram protiv njega nigde, a kamoli ovde. Ali, kao neko ko je deo tenisa, želim da vidim najbolje tenisere kako igraju. On je jedan od ljudi, ne samo što je stvorio istoriju na ovom turniru, on je osvojio srca mnogih zbog svoje harizme i svega što je uradio. Svi pričaju o tome koliko će moći da igra zbog povreda, ali on nastavlja, to poštujem jer znam kako je teško biti na tom nivou pored povreda", istakao je Đoković na konferenciji za medije, a preneo B92.

 Morate da nađete sebi meru, naravno da će nedostajati i da će se vratiti kao što je rekao, kao što je rekao da će naredna godina biti poslednja, dodao je Đoković.

 "On je moj najveći rival, kada je rekao da će mu sledeća biti poslednja sezona, kao da odlazi i deo mene sa njim. Baš zbog toga rivalstva koje još uvek imamo, imam osećaj da je jedan od ljudi koji su dosta uticali na mene kao igrača i moj rast, velika motivacija, da guram jedan drugog do limita. Da, zapitam se i za svoju karijeru i koliko ću ja igrati. Ne želim ništa da objavim, samo sam malo emotivan zbog toga što govorim", rekao je Đoković uz osmeh.

 Srpski teniser na teren izlazi u ponedeljak, a prvi rival mu je Amerikanac Aleksandar Kovačević.

 "Osećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema. Imam dobro mišljenje o Kovačeviću, fin momak, veoma talentovan. Nije igrao mnogo na šljaci dok je odrastao u SAD, ali neću ga potceniti", poručio je Đoković i priznao da ga obaranje rekorda dodatno motiviše.

(Tanjug) Foto: EFE

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A

27.05.2023 21:05

Nije sa njih već sa njim. E sad ako je to bosanski onda izvini.

ODGOVORITE