Banjaluka obilježava krsnu slavu grada - Spasovdan

Banjaluka će danas obilježiti krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan, u duhu tradicije i uz bogat kulturno-umjetnički program.

Republika Srpska 25.05.2023 | 08:37
Banjaluka obilježava krsnu slavu grada - Spasovdan

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača, saopšteno je iz Gradske uprave.

Potom je planirana spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

Iz Gradske uprave navode da će i ove godine, uz prigodno posluženje za građane, u večernjim časovima biti priređen poseban program pod nazivom "Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju".

U duhu tradicije, obilježavanje Spasovdana biće nastavljeno i sutra na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje će uveče biti održan Festival guslara Republike Srpske.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva – Eparhija banjalučka.

U centru Banjaluke na snazi će biti obustave saobraćaja, na Trgu srpskih vladara, na dijelu od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Srpske ulice, dio ulice ispred Gradske uprave i šetališta danas 25. i u petak, 26. maja, od 19.00 do 22.00 časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

(Srna)   Foto:Arhiv

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milenka

25.05.2023 21:14

Bravo Banja Luko. Bravo za gradonačelnika Draska i Vlasti za ovaj divni čin, koji naš život čini SMISLENIJIM... HVALA NAŠOJ SVETOJ CRKVI, STO NAS ČINI PONOSNIM I PRAVIM VERNICIMA.💕🏕💕

ODGOVORITE
Name

Boki

25.05.2023 22:39

Zbog ovih u bjelim mantilima sta ce srpski djecaka zaplakat.

ODGOVORITE