Obilježen Dan sjećanja na poginule pripadnike bivše JNA

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora odala je počast dvojici pripadnika bivše Jugostovenske narodne armije, Radi Lukiću i Radovanu Milojici, koji su na današnji dan 1992. godine, ubijeni na Hambarinama kod Prijedora.

Republika Srpska 22.05.2023 | 15:46
Obilježen Dan sjećanja na poginule pripadnike bivše JNA

Predstavnici ove organizacije, posjetili su mjesto njihovog stradanja, položili ruže i zapalili svijeće.

Tog 22. maja 1992. godine vojnici Milojica i Lukić sa još četvoricom kolega krenuli su kući na odmor. Naišli su na punkt na Hambarinama, gdje je na njih pucano bez ikakvog razloga. Tada su ranjeni Nedeljko Antunović, Milenko Lulić, Siniša Mijatović i Ratko Milojica.

Kako ističu iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora najviše ih boli činjenica što ni nakon 31 godinu za ovaj zločin niko nije odgovarao. 

Na 31. godišnjicu od smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru, koje su preminule zbog nedostatka kiseonika, predstavnici ove organizacije položili su vijenac i zapalili svijeće na spomenik trinaeste bebe, Slađane Kobas, koja je nakon duge borbe za život, preminula 2006. godine.

(BN) Foto: BN