Upozorenje: Kinu će pogoditi nove sankcije EU

Nemačka je pozvala na oprez zbog toga što bi Kina mogla da bude pogođena novim sankcijama EU protiv zemalja koje pomažu Rusiji da zaobiđe restriktivne mere.

Svijet 13.05.2023 | 08:16
Upozorenje: Kinu će pogoditi nove sankcije EU

Predstavnici Nemačke su tokom diskusije u Evropskoj komisiji predložili da se novim merama ciljaju strane kompanije, a ne čitave države, javlja Rojters, pozivajući se na diplomatske izvore.

Kako se navodi, predstavnici još nekoliko zemalja, među kojima je i Italija, govorili su o potrebi da se uspostavi ravnoteža između sprovođenja sankcija i narušavanja međunarodnih diplomatskih i trgovinskih veza.

Izvori britanske agencije su naveli da su na crnu listu stavljene kompanije iz Kazahstana, Jeremije, Uzbekistana i Irana, na predlog Evropske komisije.

Članice EU raspravljaju o 11. paketu sankcija protiv Rusije od početka invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

(Tanjug) Foto: shutterstock, Casablanca Stock

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

O nemojte

13.05.2023 06:35

Taman se lijepo razradili po Srbiji Republici Srpdkoj naseljavaju laganooo rade para ko pijeska poslovi cvjetaj7 i sad kako cemo u Evropu a oni tu?!

ODGOVORITE
Name

Zlooo

13.05.2023 12:08

Ova Njemacka tura nosinu svugdje i ovako u sastavu Europe pada ka dnu i onice da uvode sankcije Kini a bez Kine i Rusije njihova sudbinabje zapecaceba svu elektro opremu za automobile svabe dobijaju od Kine a sav lim da auta od Rusa i neznaju da cijene sve to, e trebaih srozat da gracaju.i onda da propadaju.

Name

Mrgud

13.05.2023 12:10

Hitlerovska mafija gazi onog od koga zivi e vidjece kad se Rusi i Kinezi udruze ondace da pasu travu..e tako i treba.

Name

Nebojsa

13.05.2023 06:59

Evropske sankcie mogu da pogode Balkanske zemlje.

ODGOVORITE
Name

Boj

13.05.2023 07:10

To to samo se uvlacite Amerima jos dublje u zadnjicu, dok EU vise ne bude imala sta da jede a Ameri ce i dalje kupiti kajmak i tapsati svoje EU budale po ramenu.

ODGOVORITE
Name

Hahahaaahhh

13.05.2023 07:21

Baš će se Kina "POTRESTI",zbog EU,koja propada u sve dublji ambis???...Ako,ako,sad kad "ste sredili"Rusiju,slijedi vam Kina.Samo slijepo slijedite savjete i naređenja Amerike???????????,brže ćete doživjeti potpuno krah...

ODGOVORITE
Name

Koroslav

13.05.2023 08:40

Crni magarče dok Dodik izraste.

Name

Cinjenica

13.05.2023 07:34

U vrijeme Medjunarodnog prava i nekog normalnog svijeta, prije izvjesnog vremena, drzave su stvarale bilateralne odnose, te na taj nacin saradjivale sa drugim drzavama, cilj je bio obostrani interes,...svakako nista sto ne mozete naci u udzbenicima Istorije, Istorije medjunarodnih odnosa, drustva, civilizacije, ali i sociologije, filozofije drustva, itd. Onda americka zlocinacka drzava, okuplja vojni savez, ukida zlatnu rezervu, jaca holivudsku propagandu, te putem jedinih tzv.vrijednosti koje ima Potrosackog drustva i medijske propagande, osvaja zapadne zemlje, dolarom, konzumerizmom, kreditima, naravno sa korijenom u dolaru, a na kraju i ratovima...danas ima neku drzavu sa sjedistem u Briselu koja izvrsava njene naredbe, svjesno unistavajuci cijelu evropu i sire. Sankcije su genocidne namjere inicijatora protiv drzave kojoj su namjenjene, one uticu na civile, drustvo u cjelini, a ne na kompanije i tamo neke kapitaliste, zbog toga UN mora da odobri to, da postoji svjetsko pravo. Propada i Italija jer je Brisel kao odlucio tako, propada i Njemacka i vuce pola EU, jer je Vasington odlucio da unisti gasovod, sve je ovo rat amerike protiv svih

ODGOVORITE
Name

Mare

13.05.2023 12:49

Uvjek je bio i bit ce obojestranski interes na trecem, sad moze biti tako na covjeku, tako i na drzavni ravni, malo bolje razmotri istoriju, sta se desavalo, pa ces vidjet da danas nije nista drugacije, a da partneri se menjaju iz vremena u vreme, to je normalno i u budnosti ce se.

Name

dragi Mare

14.05.2023 05:24

To nije,niti ce ikada biti normalno.

Name

DOK HOLIDEJ

13.05.2023 07:34

Ova njemačka stvarno traži g...ci čepa .Ona da nekome uvodi sankcije, njozi treba trajno uvesti sve moguće sankcije šta je učinila zla svijetu.

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2023 08:17

Ne sikiraj se ti za Njemacku, bolje se opismeni.

Name

TEŠKO NAMA

14.05.2023 04:48

Ha ha... Njemačka pominje sankcije Kini. Njemačka jeste sila ali se ipak malo zaigrala.

ODGOVORITE