Akcija policije: Uhapšene vođe balkanskog kartela

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemejsečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina, danas je uhapšeno 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Srbija 11.05.2023 | 16:16
Akcija policije: Uhapšene vođe balkanskog kartela

Prema saznanjima Nova.rs, među uhapšenima je i Miroslav Starčević, koji se dovodio u vezu sa klanom Veljka Belivuka.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Starčevićevo ime se pominjalo u optužnici protiv šefa kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori.

Navodno je Starčević osoba koju je šef kavčana oslovljavao sa „Đeneral“.

Sumnja se da je reč o osobi koja se više puta pominjala na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, pojedini okrivljeni su više puta govorili o izvesnom „Đeneralu“, ali i „Dedi“, ali nije dosad utvrđeno ko je u pitanju.

Sumnja se da je zapravo reč o Starčeviću.

Podsetimo, na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra.

(Nova) Foto: Ilustracija/N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vladimir.V3

11.05.2023 15:18

Srbin je rodjen za sverc i mafijaska djela zato nas i mrzi cijeli svijet.

ODGOVORITE
Name

Re

11.05.2023 17:05

Hapse konkurenciju.

Name

Tatar

11.05.2023 21:04

Pa šta je ovo ljudi Postoji li danas čestit pošten čovek na ovim prostorima