Danas sunčanije, sredinom dana povremena kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti sunčanije i toplije, a na jugu, jugoistoku i zapadu uslijediće postepeno naoblačenje koje će od sredine dana usloviti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Republika Srpska 10.05.2023 | 08:50
Danas sunčanije, sredinom dana povremena kiša

Popodne i uveče kiša će biti sve češća na jugu i zapadu. Uveče i tokom noći kiša će se postepeno širiti od juga i zapada ka sjeveru.

Tokom noći na jugu će biti jačih padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha iznosiće od 16 stepeni na zapadu, do 23 stepena Celzijusova na sjeveroistoku, a u višim predjelima od 12.

Vjetar će biti slab do umjeren istočni i jugoistočni, uveče na istoku i jugu ponegdje jak vjetar.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je bilo pretežno oblačno, kiša je lokalno registrovana u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica tri stepena, Han Pijesak sedam, Kalinovik, Čemerno i Sokolac osam, Drinić i Mrakovica devet, Gacko, Doboj, Zvornik, Srebrenica i Sarajevo 10, Banjaluka, Višegrad, Mrkonjić Grad, Rudo i Bihać 11, Bijeljina, Prijedor, Foča, Tuzla i Zenica 12, Bileća i Livno 13, Trebinje 14, Mostar 15 i Neum 18 stepeni Celzijusovih.

(Srna)  Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar