Savjet roditelja odlučio: Đaci se vraćaju u školu

Savet roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ odlučio je danas da se učenici ove škole, u kojoj se prošle nedelje desio nezapamćeni masakr, sutra 10. maja, vrate u školu.

Srbija 09.05.2023 | 20:29
Savjet roditelja odlučio: Đaci se vraćaju u školu

Na današnjem Savetu roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“, raspravljalo se o sutrašnjem povratku u školu nakon što je u toj obrazvnoj ustanovi učenik ubio osmoro dece i čuvara, a ranio još njih šestoro, uključujući i nastavnicu istorije.

Kako se navodi u dopisu direktorke ove škole, „uvažavajući savete stručnjaka i osluškujući potrebe dece i sugestije roditelja“, ova škola od sutra, 10. maja otvara svoja vrata za sve učenike koji u ovom trenutku imaju želju da se školi vrate i budu sa svojim vršnjacima i nastavnicima.

Pozivaju se i roditelji da dođu u školu zajedno sa svojom decom i da sa njima borave u prvog dana u školi.

Ulazak u školu biće do daljneg iz ulice Svetozara Markovića, a u saopštenju se navodi da će raditi boravak za sve učenike od 1. do 4. razreda, kao i tačne satnice smena u koje će učenici od 5. do 8. razreda dolaziti.

Roditelji pojedinih učenika ove škole nisu bili saglasni sa odlukom o povratku u školske klupe sutra, ali kako je i ranije najavljeno, đaci ove škole od sutra će se vratiti na nastavu po ciklusima.

Pomoć i podršku đacima ove škole i svih škola u Srbiji, roditeljima, ali i nastavnicima, pružaju psiholozi i psihijatri Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za psihijatriju KCS, brojne druge zdravstvene ustanove i udruženja.

Podsetimo, podrška dolazi u danima kada se svi još uvek opravljaju od zločina, kad je K.K. (14) ubio 3. maja osmoro svojih školskih drugova i čuvara škole, a ranio je još šestoro dece i nastavnicu.

(Nova.rs) Foto: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Analitičar

10.05.2023 06:48

Život ide dalje!Život mora da ide dalje,a žal će biti vječan!

ODGOVORITE
Name

Tatar

10.05.2023 08:29

Naravno život se mora nastaviti.