Haos u Berlinu, aktivisti pokušali blokirati saobraćaj

Aktivisti grupe ''Posljednja generacija'' pokušali su danas da zaustave saobraćaj u Berlinu tako što su se lijepili na ulice u cijelom gradu.

Svijet 24.04.2023 | 11:28
Haos u Berlinu, aktivisti pokušali blokirati saobraćaj

Pored lijepljenja dijelova tijela za puteve, članovi te grupe koji se bore protiv klimatskih promjena, najavili su da će danas blokirati saobraćaj u Berlinu tako što će vrlo sporo marširati kroz grad, prenosi Rojters.

Iz grupe je prošle nedjelje saopšteno da će njeni članovi pojačati svoje akcije u narednim danima i pokušati da ”mirno dovedu grad u zastoj”.

– Nećemo više prihvatati da vlada nema plan da zaustavi uništavanje naših života. Pobunili smo se protiv toga – navodi se u saopštenju “Posljednje generacije”.

Prema navodima berlinske policije, do 500 policajaca biće na ulicama u gradu cijeli dan, kako bi spriječili blokade ili ih brzo okončali.

Tokom prošle godine, članovi “Posljednje generacije” više puta su se, u pokušaju da izvrše pritisak na vlasti da preduzmu drastičnije mjere protiv klimatskih promjena, lijepili za puteve i tako izazivali bijes vozača, dok su ih pojedini konzervativni političari optuživali za ekstremizam.

“Posljednja generacija” želi da Njemačka prestane da koristi sva fosilna goriva do 2030. godine i da preduzme kratkoročne mjere protiv klimatskih promjena, uključujući nametanje opšteg ograničenja brzine od 100 kilometara na sat na autoputevima kao način smanjenja emisije ugljen-dioksida.

(Tanjug)   Foto: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MeNAGER

24.04.2023 10:04

Taman "rijesili" ove iz javne uprave a odmah se pojavise ovi Poslije ovih neki treci pa cetvrti pa tako dalje... Pa ima li gdje kraja

ODGOVORITE
Name

Panjik

24.04.2023 10:13

Samo policiji oslobodit ruke rebarca polomit

ODGOVORITE
Name

Manipulacija

28.04.2023 16:27

Izmanipulisani jadnici,misle da cine nesto dobro.

ODGOVORITE