Petrović otkriva nova saznanja o kriminalu u Banji

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović večeras je objavio da je Banja Dvorovi prethodnih godina dobro iskorišćena za lična bogaćenja pojedinaca, otkrivajući da imaju nova saznanja kako se u toj firmi i dalje odvijaju sumnjive transakcije i nenamjensko trošenje novca. 

Republika Srpska 10.04.2023 | 22:01
Petrović otkriva nova saznanja o kriminalu u Banji

"Kada smo prošle godine uveli reviziju u Banju otkrili smo niz koruptivih radnji, nezakonitih djelovanja, netranasparentno poslovanje i sumnjive tokove novca, sve je to dokumentovano i podnijeta je krivična prijava protiv aktuelnog direktora Banje Dvorovi Milorada Zekića. Umjesto da Zekić pokaže minimum dostojanstva i podnese ostavku on je kako saznajemo nastavio starim stopama ali sada još otvorenije i intenzivnije vodeći Banju Dvorovi u potpuni bankrot", napisao je Petrović na fejsbuk profilu.

On naglašava da su saznali da postoji osnov sumnje da je u prethodnom periodu bilo niz novih sumnjivih transakcija, fiktivnih faktura i nenamjenskog trošenja novca. 

- Pa tako imamo, navodi Petrović i otkriva:

- Osnov sumnje za nabavku opreme po basnoslovnim ciframa (jedna od afera “bademantil” gdje se direktor lično angažovao) 

- Osnov sumnje za brojne transakcije čudnih namjena i pravljenje fiktivnih “naduvanih” faktura 

- Osnov sumnje za nerealne račune u restoranu Izvor 

-Osnov sumnje da su brojne  novčane transakcije upućene ka firmama “Elmont”, “LD” i “Eko zaštita” bez prethodno raspisane javne nabavke i izvedenih radova (posljednja navedena firma u vlasništvu Vladimira Lazića, bivšeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, poznatog po gradskom parkingu) 

- Osnov sumnje za nelegalne transakcije u Tropic baru u sklopu Banje, za koji postoji sumnja da njime upravlja Predrag Jović, predsjednik Gradskog odbora SDS Mićo Mićić

- Osnov sumnje i nova saznanja da jedan od apartmana u hotelu Sveti Stefan Banja Dvorovi je nelegalno izdat izvjesnom “Duletu pozamanterija” koji u tom apartamanu prima svoje goste, bez ikakve naknade Banji a za uzvrat direktor Banje odmara u njegovim apartmanima na Zlatiboru…

Petrović kaže da je za sutra u 07.30h zakazana sjednica Upravnog odbora, te poziva članove istog da sutra ne usvoje Izvještaj o radu Banje Dvorovi  za prošlu godinu kao i plan i program rada za tekuću godinu, jer, kako navodi, usvajanjem tog izvještaja bićete saučesnici u finansijskom zločinu! 

"Pozivam nadležne organe tužilaštva da ispitaju ove navode, uputićemo nadležnim organima i pisanu verziju nove prijave a uputićemo i inicijativu za smjenu direktora Banje Dvorovi i preduzeti nove korake", naveo je Petrović, najavljujući da nastavlja odlučno započetu borbu protiv kriminala i korupcije.

"Nema stajanja i nema pošteđenih", poručio je Petrović.

(BN) Foto: Ilustracija

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Petar

10.04.2023 20:41

Ja i supruga smo odradili privatno po deset terapija u Banji Dvorovi i banja je u to vrijeme bila puna,a takodje sam sreo i dosta Građana iz Srbije koji su hvalili osoblje Banje!Ja lično želim sve terapeute da pohvalim za njihov rad i trud jer su stvarno većinom mladi i stručni ljudi kao i Dr.Tomić! Ako Bog da i ove godine idem ako bude sve OK.Veliko zlo se čini cijeloj Semberiji i RS sa ovakvim vođenjem Banje!

ODGOVORITE
Name

Borac

11.04.2023 05:30

Gde se mogu uzeti pare,tu je Jovic.

Name

Milena

10.04.2023 20:42

Zacudila bih se kad bi neko rekao da Jovic nije lopov...

ODGOVORITE
Name

Žarko

10.04.2023 20:43

Mene zanima zašto se pacijentima u BN govori da ne postoji doktor fizijatar u Banji Dvorovi (postoje 2) te se isti upućuju na druga mjesta zbog pregleda a u Zotović na terapije. Nalaz Dr Ristić iz Dvorova poništavaju i kažu da su u Dvorovima šarlatani a doktorka je za pojedine koleginice primarijus jer pregleda pacijenta a ne da napiše nalaz a da pacijenta ni ne pogleda. Što se tiče terapija Sara je jedna od rijetkih u regionu pogotovo za rad sa malom djecom pošto radi Vojtu i Bobath. Čak u Koviljači kažu da u Dvorovima imamo zlato što se tiče Sare. Pacijenti se sistematski odbijaju od Banje i šalju dalje. Izgleda je nekome debelo u interesu da uništi Banju pa otkupi za šaku zobi.

ODGOVORITE
Name

Re

11.04.2023 00:39

Pa eto kome je u interesu - ovima što je muzu i upropaštavaju godinama!

Name

Slobodan

10.04.2023 20:43

Dok narod ne uzme govnjivu motku u ruke nece biti napretka. Banja koja ima veliki potencijal propada sve vise i vise . Pare se uzimaju svakodnevno od pacijenata a oprema i sve ostalo jos iz doba Jugoslavije. Doktorima i sestrama koje rade u banji svaka čast. Direktor je teski hostapler i lopurda. Pola cesmi u banji nerade ili cure da neidemo dalje.

ODGOVORITE
Name

Dalibor

10.04.2023 20:44

SAMO NAPRIJED LJUBIŠA!!! ??? Obrni okreni, 15- 20 imena se vrti zadnjih 20 godina i ponasaju se kao štetočine praveći svjesno milionske minuse.... DOSTA!!!

ODGOVORITE
Name

Milenko

10.04.2023 20:44

Ni po babu, ni po stricevima!!! Samo naprijed Gradonacelnice...nek' znaju da nema nedodirljivih, da bar ne mogu mirno spavati, ako nista drugo! Pravda je spora, al' je dostizna, jer Bog je Veliki...

ODGOVORITE
Name

Re

11.04.2023 09:58

Da je bogdom i u Modriči takav načelnik jer je kriminala bilo kao u priči od rata pa na ovamo

Name

Stevanović

10.04.2023 20:44

Ko je kriv i lopov zatvor odmah da drugi vide da nema ne dodirljuvih. Ko je posten nema razloga da strahuje. Samo napred.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

11.04.2023 05:06

Da imamo tužilaštvo i policiju bilo bi po zakonu i pravdi...

Name

Dvorovljanin

10.04.2023 21:49

Ovaj sadašnji baksuz od direktora da išta vrijedi radio bi u LD firmi kod svoga zeta. Čega se god dohvatio ostala je pustoš iza njega, od štamparije pa na dalje. Od škole jedva je srednju završio. Fakultet i doktorat je završio na Monako benzinskoj pumpi. Ukratko lik je kompletan idiot i nije sposoban ni dvije nacrtane ovce da čuva.

ODGOVORITE
Name

sreto

11.04.2023 16:40

Zar i ovaj Vladimir Lazić nije neki LD-ov zet ili je to druga familija?

Name

Zivkica

10.04.2023 22:18

Osoblje banje vrh..a direktora treba poslati prvo na trijeznjenje posto je non stop PIJan..... I sve politicke lopove pomjeriti u stranu.... Onakav potencijal vratiti u funkciju ...SAMO NAPRIJED LJUBO

ODGOVORITE
Name

Milan

11.04.2023 05:31

On priča o kriminalu a javno priznao da je zabranio proglašenje suše u Bijeljini da bi spriječio pomoć Vlade Republike Srpske građanima Bijeljine.

ODGOVORITE
Name

Re

11.04.2023 09:37

Magare dal si zaboravio kako smo vas urnisali u Bjeljini.

Name

Re Milan

11.04.2023 09:39

Magare kome to vlada pomaze? Ona ukrade cak i donacije koje Srbija daje.

Name

Posteni

11.04.2023 15:31

Gradonacelnice kad vec optuzujete, reciti kolika je ta pronevjera na badel mantilima 300 KM ILI 30.000 KM, bitan je iznos i zasto ne kaze vrijednosti svih pronejera, kao i poslove Prizma doo, GP Graditelj , Dezisekcija lazna faktura za larvicid , Most doo vec popucala kocka u Patrijarha Pavla, .

Name

Pa da

11.04.2023 05:56

Sve goli lopov od vrha prema dnu Ali polako eto izbora dogodine a onda ko i na referendumu

ODGOVORITE
Name

Želimir

11.04.2023 07:07

Toliko lopova na tako maloj kvadraturi školovanih.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.04.2023 09:48

Milorad Dodik je iskoristio sve institucije preko kojih je mogao izvući novac.Zato se danas zadužujemo da bi vratili davno podignute kredite i pravimo igru bez granica.

Name

Gajevi

11.04.2023 16:39

'Dule pozamanterija', da to nije komšo Duško Perić što drži kamione za smeće i već je privođen zbog malverzacija za EkoDepom

ODGOVORITE
Name

+

11.04.2023 17:58

DOBRO JE KAD GRAĐANI ZNAJU ,KOJ SU LOPOVI. A KADA BI TAKO RADILE, SVE INSTITUCIJE, TEK KOLIKI BI BIO USPIJEH. BRAVO PETROVIĆU.

ODGOVORITE