SPC danas proslavlja praznik Blagovijesti

- Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslavlja danas praznik Blagovijesti, u pomen na događaj kada je Arhanđeo Gavrilo javio Prečistoj Djevici Mariji da će roditi sina kojem će dati ime Isus.

Republika Srpska 07.04.2023 | 07:57
SPC danas proslavlja praznik Blagovijesti

Pola godine pošto je prvosvešteniku Zahariji projavio da će u dubokoj starosti dobiti sina koji će biti Gospodnji Preteča /Sveti Jovan Кrstitelj/, Arhanđeo Gavrilo javio se Prečistoj Djevici Mariji u Nazaretu, pozdravivši je riječima: "Raduj se, blagodatna! Gospod je s tobom, blagoslovena si ti među ženama!"

Začuđenoj i uplašenoj Djevici Mariji Arhanđeo objašnjava neobičan pozdrav: "Ne boj se, Marija, jer si našla blagodat u Boga! I evo začećeš i rodićeš sina i nadjenućeš mu ime Isus. On će biti veliki i nazvaće se Sin Višnjega i daće mu Gospod Bog presto Davida, oca Njagovog. I carevaće nad domom Jakovljevim vavijek i carstvu Njagovom neće biti kraja".

Na Marijino pitanje kako će to biti kada ona ne zna za muža, Arhanđeo Gavrilo odgovara: "Duh Sveti doći će na tebe i sila Višnjega osjeniće te. Zato i ono što će se roditi biće sveto i nazvaće se Sin Božiji".

Blagovijesti spadaju u red Bogorodičnih praznika, u crkvenom kalendaru je označen crvenim slovom i nepokretan je. 

(Srna) Foto: Vikipedija 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sejjtan

07.04.2023 07:44

Jel Milorad vec krenuo u crkvu. Kako on postuje Boga i njegove zapovijesti. A narocito onu,, ne pozeli nista tudje'',. Dobro, ono sto je uzeo od naroda to je i njegovo jer je i narod njegov.. Mislim, to je ispravno i Bog ce to pokusati razumjeti. Samo ipak 3 milijarde su preveliko i za Boga. Pa sta ce ti crni Milorade toliko.. Pa tolike firme koje zaradjuju milione a nemaju nijednog radnika. Crni Milorade. Pa da tako moze bilo bi i u Njemackoj. To nije podrska zaposljavanju. Valjda treba podrzavati na tenderima firme koje imaju najvise radnika.A nema tih firmi na tenderima, posluju ispod zita. Oprosti. Ali mora se malo radnika i g Merkeli poslati, kako je trazila od svih balkanskih zemalja.. I platila je.. Cudno da na biroima po cijeloj BiH na sve strane plakati o poslovima u Njemackoj, i cak se pruza pomoc Nijemaca u zaposljavanju, direktna pomoc. A domaci nude samo savjete. Koji se na kraju zavrsavaju, ma idi bolan i ti vani dok si mlad. I ne trebaju u BiH kad mogu firme da profitiraju bez ijednog radnika. Firma bez grama mlijeka izveze na tone mlijeka.. Eh sta ti je tehnologija i pamet.. Kako je Izet Fazlinovic do ideju americkim mafijasima da zarade na kovidu i maskama. A zaradili su i domaci mafijasi.. Zasluzno. Postavljali su za ministre zdravstva manipulatore. Zarazivali su narod na pregledima sa virusima prehlade. Malo modifikovane u Ukrajini.

ODGOVORITE
Name

Re sejtan

07.04.2023 10:11

Ako si hrišćani kako te nije sramota vako pisati na današnji blagi dan. Pominješ nešto što nema veze sa ovim tekstom.

Name

bassoviol

07.04.2023 08:48

Neki dan su slavili sa milom

ODGOVORITE
Name

re

07.04.2023 10:06

Zna se slaviće sa popovima burlini bogataši, neće borac koji im je dao takvo haos stanje sa burlom u RS.

ODGOVORITE