CG: Ko je čovjek budućnosti a ko prošlosti

- Kandidat DPS-a i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović  poručio je večeras u TV duelu sa protivkandidatom iz Pokreta Evropa sad Jakovom Milatovićem da se "lažno predstavlja kao čovek budućnosti", dok je Milatović Đukanovića označio kao "čoveka devedesetih".

Region 01.04.2023 | 00:15
CG: Ko je čovjek budućnosti a ko prošlosti

Oba kandidata su uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju, 2. aprila rekla da su uvereni u pobedu i poručila da će raditi u korist svih građana Crne Gore. 

Đukanović je ocenio da su izbori u nedelju još jedna "istorijski važna" prekretnica za Crnu Goru, dok je Milatović rekao da je došlo vreme da Crnu Goru vode "oni koji je iskreno vole".

Aktuelni predsednik Crne Gore je rekao da ga za novi mandat na čelu države preporučuje "odgovoran odnos prema državnim interesima Crne Gore". 

Dodao je da "onaj ko se pridržava Ustava i zakona nikako ne može da pogreši kada je u pitanju odnos prema svim građanima Crne Gore". 

 Milatović je rekao da i Đukanović i on dobro znaju da kandidat DPS-a neće pobediti na izborima 2. aprila. 

"Znate da treba da istrčite poslednji politički krug, i ja ću zajedno sa svim građanima Crne Gore koji gledaju u budućnost postati prvi put predsednik svih građana Crne Gore. Samo da radim ono što vi niste radili pa je dosta u smislu toga da čovek treba da bude predsednik svih građana", poručio je Milatović.

Đukanović je uzvratio da dok Milatović njega "veže za devedesete godine", on njega veže "za mrak srednjeg veka". 

"Vi ste kazali da ste ušli u politiku na talasu veličanstvenih litija, koje su imale za cilj da zapravo Crnu Goru vrate u srednji vek, da je učine teokratskom državom, zavisnom od jedne verske zajednice", naveo je Đukanović. 

Milatović je rekao da je stanje sada takvo da DPS više nikada neće kontrolisati skoro 50 odsto crnogorskog parlamenta. 

"Zalažem se za vanredne izbore, za novi saziv parlamenta koji će izroditi novu, političku vladu koja će približiti zemlju EU", kazao je Milatović. 

Đukanović je naveo da Milatović želi da se predstavi kao čovek budućnosti, dok u stvari "radi sve da Crnu Goru vrati natrag". 

On je ocenio da je najveći uspeh sadašnje i prethodne vlade to što pregovori sa EU nisu suspendovani, što dovoljno govori. 
 Milatović je Đukanoviću poručio da ne brani Crnu Goru od njega i aktuelnog predsednika nazvao "poslednjim evropskim diktatorom".

(Tanjug) Foto: Agencije

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Apsurd

01.04.2023 05:14

Mile ,Mile lopove i prevarantu svaki Mile je mafijas i olos

ODGOVORITE
Name

Nada

02.04.2023 09:34

Poslednji diktatori u Evropi drže Srbe u ropskom položaju.Padom ovog danas stiču se uslovi i za pad ovog u RS vrlo brzo!

Name

Prijedorčanin M.

01.04.2023 06:15

Ovaj brozov đak ide na ist.smetlište kao i broz što je otişao.Sretna ti pobjeda junačino Milatoviću.

ODGOVORITE
Name

Te

01.04.2023 08:11

Iskreno C.Gora sve sto je postigla jeste sa Milom. Kvalitet zivota bolji no i u jednu zemlju balkana

Name

Ha Ha

01.04.2023 11:44

Jes vala, ono malo uz more se životari ali kad odeš u brda, jad ćemer i bijeda !

Name

Sreten

01.04.2023 06:43

Previše si samo uvjeren Jakove. Takvi ne prolaze dobro. Nadam se da nećeš pobjediti. Tvojom pobjedom bi Crna Gora otvorila vrata Rusiji i Srbiji, a zatvorila vrata Evropi.

ODGOVORITE
Name

Ovako

01.04.2023 09:17

Ime ti je kreten hehe

Name

Sava Božov

01.04.2023 08:03

Ono kad izmijenjaš sve političke opcije , na kraju nemaš kud, počnu te đeca zajebavat !

ODGOVORITE
Name

Diktator

01.04.2023 13:10

Jeste diktator i to kakav, ali nažalost nije posljednji u Evropi, ima ih još..

ODGOVORITE
Name

Jelena, BL

02.04.2023 04:47

Bijeda i sirotinja u CG...ovi dole uz more malo se čupaju kroz turizam...ovi gore jedva preživljavaju. Puno toga se ima srediti i urediti, od divlje i neplanske gradnje, starih zgrada, kanalizaciionog čvora koji je neophodan, kolektora...magistralne ceste kojom šleperi tutnjaju tik uz more, škrtih plaža, nedostatka parkinga, smeća ?!

ODGOVORITE