Najskuplja kuća na svetu nalazi se u Londonu i košta 280 miliona evra

Vila stara 205 godina u londonskom Regent’s Parku ponela je titulu najskuplje kuće (nekretnine) u Velikoj Britaniji ali i na svetu!

Zanimljivosti 20.03.2023 | 15:40
Najskuplja kuća na svetu nalazi se u Londonu i košta 280 miliona evra

Trofejna rezidencija na obali jezera nazvana “Holme” može biti vaša pod uslovom da imate 250 miliona funti odnosno 298,5 miliona dolara, kako je prvi put objavio Fajnenšel tajms.

Ranije je najskuplja nekretnina koja se pojavila na tržištu u Britaniji bila imanje u Najtsbridžu poznato kao 2-8a Rutland Gate, koje je u oktobru 2022. bilo na listi za cenu od 221 milion dolara. (prodata je za neverovatnih 232 miliona dolara 2020. godine)

Inače do sada je penthaus vredan 250 miliona dolara na vrhu Central Power Tower zauzeo prvo mesto za najskuplje prebivalište na planeti.

Dvospratno imanje (vila) “Holme” datira sve do 19. veka kada ga je izgradio engleski arhitekta Džejms Barton, a dizajnirao njegov sin, Decimus Burton, 1818. godine.

Ogroman prostor se prostire na četiri hektara i sastoji se od 40 spavaćih soba i impresivnih 29.000 kvadratnih metara stambenog prostora. Takođe uključuje osam garaža, teniski teren, biblioteku, saunu i veliku trpezariju.

“To je Bela kuća u Ridžents parku“, rekao je izvor za The Evening Standard. “Veoma je posebno, jer imate ukrasno jezero, čiste travnjake i ovu veličanstvenu zadnju fasadu koja izgleda kao zadnja fasada Bele kuće u SAD. To je najneverovatnija imovina.”

Prema evidenciji, saudijska kraljevska porodica poseduje Holme više od tri decenije otkako su ga kupili 1998. Vila je sada pala u ruke stečajnih upravnika pošto je bila pokriće za zajam od oko 150 miliona funti, uz kuću u Njujorku i avion, ali kako kaže izvor Fajnenšal tajmsa, aranžman je istekao prenosi sajt robbreport

Pošto se Holme smatra najcenjenijom imovinom u porodičnom portfelju nekretnina, stavljanje na prodaju je najbrži i najlakši način da se otplati zajam od 180 miliona dolara. Agenti u Beauchamp Estates i Knight Frank navodno vode popis.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar