Tramp se vratio

Onlajn video platforma Jutjub (YouTube) saopštila je da će prekinuti suspenziju kanala bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Svijet 18.03.2023 | 12:40
Tramp se vratio

Odluka je donesena dvije godine poslije isključenja zbog napada njegovih pristalica na vašingtonski Kapitol.

Trampov kanal od danas više ne podleže ograničenjima, navela je platforma na Tviteru.

Donald Tramp, republikanac koji je najavio da će se kandidovati za predsjedničke izbore 2024. godine, isključen je sa društvenih mreža u januaru 2021. godine, dok je još bio na vlasti, jer je ohrabrivao svoje pristalice tokom napada na Kongres SAD – parlament u Vašingtonu.

Tu odluku bez presedana u to vrijeme uslijedila je poslije ukidanja Trampovih naloga na drugim društvenim mrežama kao što su Tviter (Tvitter), Fejsbuk (Facebook) i Instagram.

"YouTube" je danas opravdao svoju odluku navodeći da je napravio procjenu "rizika od nasilja" i da je uzeo u obzir važnost za glasače da čuju na jednak način glavne kandidate.

Donald Tramp se posljednjih mjeseci vratio na društvene mreže. Međutim, tek treba da objavi poruku na svojim nalozima, jer od zabrane prvenstveno komunicira preko svoje platforme – "Truth Social".

(B92) Foto: The Guardian

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A zasto

18.03.2023 13:23

Skidaju sa mreza (aktuelnosti) monstruozne zlocine koje su cinili "ukrajinski" vojnici tj. fadisticlonacisticki nad rusima a bez bojazni od odgovotnosti i snimali da obidje svijet?!

ODGOVORITE
Name

Moj Bato

18.03.2023 13:40

Kada "država", svom bivšem Presedniku, uskrati osnovna Ljudska prava, o čemi mi onda pričamo ? Neko će reći: "pa država je preča od bivšeg Presednika" ! Kako da ne !

ODGOVORITE