Njemačka: Više stotina letova otkazano

Na četiri aerodroma u Njemačkoj otkazano je više stotina letova zbog štrajka radnika obezbjeđenja i rukovalaca prtljagom.

Svijet 17.03.2023 | 11:10
Njemačka: Više stotina letova otkazano

Njemački sindikat "Verdi" pozvao je na štrajk službenika obezbjeđenja i rukovanja prtljagom na aerodromima Diseldorf, Keln/Bon, Štutgart i Baden-Baden zbog plate i uslova rada.

Zbog štrajka, aerodrom Keln/Bon saopštio je da su otkazana 144 leta, dok je Diseldorf nešto ranije objavio da rade sa "značajno smanjenim planom letova".

- Nisu moguća polijetanja i uzletanja zbog štrajka članova sindikata "Verdi" - navodi u saopštenju aerodrom u Štutgartu.

Početkom sedmice sa aerodroma u Berlinu, Bremenu i Hamburgu otkazani su svi putnički letovi zbog štrajka, koji je u posljednji u nizu sličnih usljed nedostatka osoblja jer je prestanak pandemije doveo do povećanje cirkulacije putnika, a radnici traže povećanja primanja zbog rasta inflacije.

(Srna)  Foto:DPA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Razmatraju

17.03.2023 10:24

Da se uvedu zakoni da mozes jednom godisnje letjeti avionom....

ODGOVORITE
Name

SAD

17.03.2023 10:37

Mogu da prave novac od vazduha. Izazivaju krize i dovode u kolaps svijetsku ekonomiju a oni se ponadali da ce kao vazali moci isto....

ODGOVORITE
Name

Osvald

17.03.2023 10:54

Pametan narod, iako imaju fantastične plate i uslove, opet se bore za svoja prava znajući da može bolje.

ODGOVORITE
Name

???

17.03.2023 18:06

Otpustili su skoro trecinu radnika za vrijeme covid panike, a sada nece da ih vrate na posao... ocekuju da to zaposlenih sto je ostalo radi sve. Naravno da ce ljudi da strajkuju, jer ta plata i uslovi su dobri samo ako radis SVOJ posao, a ne za jos dvoje ljudi. Kapitalizam u najgorem smislu te rijeci, izrabice svakoga do koske ako se ne pobune.

Name

Nemoć

17.03.2023 11:03

I stvarno nose maske na aerodromu? Ili opet volite ove fotke?

ODGOVORITE