Uskoro tematska sjednica Odbora o Trgovskoj gori

"Jednoglasno smo podržali inicijativu Člana Odbora za zaštitu životne sredine da bude održana tematska sjednica Odbora o pitanju namjere Hrvatske da gradi nuklearno odlagalište na Trgovskoj gori", poručio je nakon sjednice ovog tijela Maksim Skoko, predsjednik Odbora Narodne skupštine za zaštitu životne sredine i poslanik Socijalističke partije Srpske.

Republika Srpska 16.03.2023 | 11:54
Uskoro tematska sjednica Odbora o Trgovskoj gori

Skoko je rekao da će na tu sjednicu pozvati sve relevantne institucije, a o terminu održavanja te sjednice javnost će biti blagovremeno obavještena.

"Veoma je važno ovo što će se u Skupštini dogoditi u narednih 20 dana i pozvaćemo nadležne institucije prije svega Pravni i Ekspertski tim da predstave dosadašnje aktivnosti", rekao je Milanko Mihajilica, član odbora i poslanik PDP-a.

Mihajilica kaže da će pozvati i nadležna ministarstva  iz Savjeta ministara i Vlade RS, te da očekuje ozbiljnu sjednicu i da je važno da Narodna skupština raspravlja o ovoj temu.

Mihajilica je komentarisao i sankcije direktoru Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS Draganu Stankoviću.

"Američka crna lista ne znam čemu služi, osim što podiže rejting pojedincima u Bosni i Hercegovini. Ustav je propisao da imovina pripada Republici Srpskoj", rekao je Mihajilica i dodao da je Vlada RS bez razgovora sa drugi m političkim strankama predložila posljednje izmjene Zakona o nepokretnoj imovini RS.

(BN)   Foto:BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tatar

16.03.2023 11:34

Sve bi to i nekako išlo da ti nije bukvalno prodato a koliko vidim general nije raspoložen vratiti pozamasnu svotu koju je dobio od Milanovića

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

16.03.2023 11:40

Treba tu Trgovsku Goru izmjestiti u Laktase.

ODGOVORITE
Name

Petar

16.03.2023 12:07

Prerano ste počeli, morali bi sačekati da počne odlaganje otpada pa onda da zaprijetite onako kako samo vi znate.

ODGOVORITE
Name

Mo

16.03.2023 12:50

Ovi samo zasijedaju i pricaju prazne price, a za svaku sjednicu strpaju u dzep masnu dnevnicu ili naknadu. Iskoristavaju ovu temu da bi jos dodali u dzepove a nista ih nece sprijeciti da to izgrade. Sve su to dilovi na najvisem nivou, ko zna koliko su se ugradili, prodali bi i sopstvenu majku.

ODGOVORITE
Name

Ekolog

16.03.2023 17:33

Najvaznja tema ima najmanje komentara.

ODGOVORITE
Name

+

16.03.2023 22:01

BRAVO MIHALJICA. TO JE SADA NAJVAŽNIJE PITANJE. NAROD SU OVI IZDALI I PUSTILI DA HR. TAMO VEĆ GODINAMA ODLAŽE MATERIJALE. PA B I H I RS NISU NA VRIJEME REAGOVALI. NESMIJE SE TO DOPUSTITI.

ODGOVORITE