Lice sa potjernice danas iz Srbije izručen BiH

Policijski službenici Sudske policije BiH, na graničnom prelazu Rača, od kolega iz Srbije preuzeli su osumnjičenog Vladana Pejušić (koristi i identitet Mirko Vukmirović), rođenog 1987. godine, te ga prevezli u Tužilaštvo BiH.

Bosna i Hercegovina 13.03.2023 | 16:08
Lice sa potjernice danas iz Srbije izručen BiH

Nakon dovođenja, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem potjernice. 

Tužilaštvo BiH za osumnjičenim traga duže vrijeme, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH. 

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, povezanih sa nizom krivičnih djela. 

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu, nastavljaju istragu u ovom predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(BN) Foto: Tužilaštvo 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milimaster

13.03.2023 16:37

Nadam se da ce se sa ovim pomjeriti sa mrtve tacke ubistvo Milosa Ostojića iz Lukavice...

ODGOVORITE
Name

Petar

13.03.2023 17:51

Imajući u vidu težinu i broj krivičnih djela optuženi će vrlo brzo biti na slobodi i potvrditi kakvo je ruglo režim u RS i BiH.

ODGOVORITE
Name

Galeb

13.03.2023 18:34

Kamo srece da Vucic pohapsi sve kriminalce i plackase iz RS i daih vrati da odgovaraju za zlodjela i da vrate imovinu sto su oplackali u RS i BiH

ODGOVORITE