Oluja napravila velike probleme u Velikoj Britaniji

Oluja Larisa napravila je velike probleme u Velikoj Britaniji, brojni vozači ostali su zaglavljeni na auto-putevima, a mnogi aerodromi su zatvoreni.

Svijet 10.03.2023 | 10:26
Oluja napravila velike probleme u Velikoj Britaniji

Najviše su ugroženi Jorkšir i Severni Vels, a više oborenih stabala blokiralo je puteve između Mančestera i Šefilda, što je uticalo i na železnički saobraćaj, prenosi Skaj njuz.

Meteorološka služba saopštila je da se najgore vreme danas očekuje u severozapadnom Velsu i severnoj Engleskoj, gde su naleti oko 80 kilometara na sat.

U Južnom Jorkširu oko 2.000 građana je ostalo bez električne energije, a škole širom Britanije ostale su zatvorene zbog velike hladnoće.

Kada se radi o vazdušnom saobraćaju, na Getviku se sve odvija po planu, dok je na Hitrou došlo do otkazivanja četiri ili pet letova.

Po planu se sve odvija i na aerodromu u Edinburgu i Glazgovu, dok su na bristolskom otkazana samo dva leta niskobudžetskih kompanija.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

KAMEN

10.03.2023 12:09

DOSAO DAVO PO SVOJE

ODGOVORITE
Name

Sejttan

10.03.2023 12:52

Tajna kamenih lopti,kugli. Izradili su ih ljudi kao djulad koju su postavljali na brdo na kojem su drzali utvrdjenja i gurnuli bi ih nizbrdo na neprijatelja koji se uspinjao. Kamena kugla se velikom brzinom survala niz brdo i gazila neprijatelja. Zato se te kamene kugle mogu naci u dolinama, potocima, tj mjestima gdje se zaustavila

ODGOVORITE
Name

Dejani

10.03.2023 17:24

Ma koja oluja, Rusi su počeli da se svete za sjeverni tok

ODGOVORITE