Jesmo li konačno progledali?!

Polazeći od narodne mudrosti "da ukoliko želite da uništite jedan narod (državu), uništite mu samo obrazovani sistem“, Savez penzionera i potomaka, povodom akcije SIPA i Tužilaštva oko kupovine diploma, zahtijeva od:

Republika Srpska 28.02.2023 | 13:40
Jesmo li konačno progledali?!

"Predsjednika Republike: da ostane doslijedan u javnoj podršci nadležnim organima da se ovaj, po Republiku njene institucije i građane, najmaligniji proces potpuno razobliči, a akteri adekvatno sankcionišu, tim prije jer su u to direktno uključeni najistaknutiji članovi njegove stranke, institucija vlasti na svim nivoima, javnih preduzeća i ustanova, privatnih i javnih fakulteta", saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

Dodaju da je ovo prilika da iskoristi svoju neprikosnovenu moć i pokaže da je na strani opšteg interesa, te da je svjestan štete koju, u njegovo ime, i njemu i građanima, svakodnevno čine njegovi najbliži saradnici.

"Istražnih organa, Tužilaštava i sudova: da bez milosti i bez izuzetaka započeti proces dovedu do kraja. Političkih stranaka i pozicije i opozicije: da u Narodnoj Skupštini otvore raspravu o ovom vitalnom pitanju za opstanak Republike i donesu sve potrebne propise kako bi se problem uspješno riješio, a štetne posledice po budućnost bile što manje. Šta to znači dovoljno je konstatovati da nam danas djecu uče profesori sa kupljenim diplomama i doktoratima", dodaju u saopštenju.

"Medijima-Javnosti: da povedu javnu kampanju o razobličavanju štetnih posledica za društvo i pojedince koji su umjesto sticanja znanja, koje je  jedino zalog i garant njihove budućnosti, kupovali lažne diplome.

Građanima: da konkretno podrži institucije tako što će prijaviti sve one za koje znaju da imaju kupljene diplome, makar se radilo i članovima njihovih porodica, posebno poruka roditeljima, da djecu uče da njihova sudbina mora da zavisi isključivo od njihovog znanja i sposobnosti, a ne od  rugoga ma ko on bio", saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka RS.

(BN)

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Samo oštro

28.02.2023 12:54

Prvi zahtijev penzionera:da predsjednik ostane doslijedan u podršci. E moji penzioneri popite Apsurin i Brufen i čekajte sudnji dan

ODGOVORITE
Name

Znaci

28.02.2023 14:03

Ovdje je sve pogaseno onog trenutka kada je propali student ekonomije ustao u Narodnoj skupstini i tekao, cit. -Svima vam ovde drzim predavanja iz ekonomije i uzivam u tome- a dok je to govorio pored njega je sjedela profesorica tog istog fakulteta na kome je on propali student. Ali, ni to nije bilo dovoljno, nego je kasnije taj isti propalicar postao gradonacelnik glavnog grada uz presudnu podrsku te iste profesorice. Laku noc!

Name

Znači ovako

28.02.2023 19:02

Najbolji studenti su po tebi Petar londonski đak onaj Vasić i svi koji su u vladi sa kupljenim diplomama. A Jelena redovni doktor ekonomije nije niko i ništa. E zato nam se i vidi napredak u Republici. De malo o gradonačelnicima iz tvoje elite iz SNSDa. Svi pismeni imaju osnovne škole. Čudime samo da nisi ovdje pomenuo i Petrovića iz Bijeljine. To vas samo boli ta dva grada sa tolikim budžetima.

Name

Bruucoš

28.02.2023 21:50

Merem li ja znati na kojoj bencinskoj stanici prodaju te diplome. Završijo sam ja dva fakulteta sa svojim drugovima. Na pravnom smo izmjenjali crjepulje a ekonomski smo komplet krečili jupolom. Oćem ja da bidnem ministar za borce pa bi mi trebo taj ministarski fakultet. Il da pitam onog Đokića đe on sebi pribavijo. ?‍????

Name

Realnost

28.02.2023 12:57

Narod zeli takav sistem vrijednosti! Narod, dovoljno velika većina, ne vidi ništa lose u tome da kupi diplomu, zatim skuplja sigurne glasove i plati da se zaposli na nekom izmišljenom i nepotrebnom radnom mjestu u javnom preduzeću ili nekoj od institucija. Narod to zelii ne vidi nista loše u takvom obrascu ponašanja. To traje vise od 30 godina... Nažalost, za popravni je kasno

ODGOVORITE
Name

Sanjo

28.02.2023 14:41

Samo ukinuti pemzije,

Name

Срб

28.02.2023 13:04

То није српска народна пословица већ наци-фашистичка метода уништавања држава и нација изречена од неког тамо њима цијењеног нацисте преко баре.

ODGOVORITE
Name

"Kako unistiti slovene"!

28.02.2023 14:52

Vrlo precizno i jasno pojasnjeno i to davnih dana.... Pogogovo a sto bas slovene i zasto su bad uvijrk najveca i prijetnja i smetnja na planeti za ostvarivanje svih njihovih interesa u potpunosti....

Name

Milko

28.02.2023 15:00

Za neobrazovane poput tebe, to je izjavio Nelson Mendela.

Name

28.02.2023 19:45

Заболе ме за тебе тако начитаног Милко, а и за тим ко је тачно именом и презименом изјавио ту нацифашистичку идеологију јавно. И ти си то гугло не би ли овдје у виртуелном простору испао паметан. Знам да није српска народна пословица као што је овај новинар навео, и на то сам скренуо пажњу уредништву овог портала. Ето ти си високообразован па си нашао за сходно да ми се обратиш у овој форми комуникације, гдје ни ти ни ја немамо обавјештење да је друга страна нешто искомуницирала. Фактички, позиваш на игру глувих телефона. Ето колико си ти интелигентан, џаба ти образовање.

Name

Miso

28.02.2023 13:09

Sve će se to sleći i na kraju će biti kao sa uhljebims, koi su primali platu a nisu dolazili na posao u ovoj privatnoj državi, u zatvor ide ko obije kiosk i ukrade metar drva to je lopov i medima je udarna vijest kako je uhvaćen lopov,dok su ove lopine iz SNSDe sekte sve uništešili i opljahali i ko je odležao niko imaju svoju privatnu državu,policiju da ih čuva ,sudstvo koje ih ne procesuira i kunu se u državu kako je vole a kad je bilo ginuti za državu nigdje ih nije bilo.

ODGOVORITE
Name

dott

28.02.2023 13:10

E moji penzioneri ,molite Milorada, a on je to sve i organizovao. Sve najgore u ovom društvu potiče od njega.

ODGOVORITE
Name

НАРОДЕ ОСВЕСТИ СЕ!

28.02.2023 13:14

Донедавно сам мислио да су народи на овим просторима овце које почевши од гласања на изборима под паролом ''нису ни ови други (из опозиције) бољи'' гласају за ове што нас ојадише, беспоговорно прихватајући све што долази од владајућих клика, али данас мислим да смо обични магарци. Извињавам се магарцима.

ODGOVORITE
Name

T39842288

28.02.2023 13:25

Pa dobro jutro, on to uništava već 20 godina, alo narode dodjite sebi

ODGOVORITE
Name

GRUJO

28.02.2023 13:31

Koliko je meni poznato ovi iz saveza penzionera su podržali Selaka koji je udružio snage sa Dodikom. A kažu da na vrhu ovih diplomaca stoji vrh SNSD. P drage kolege iz saveza penzionera glasali ste ,sad uživajte i trpite. Samo da vam usput kažem da vaš savez nepriznajem i molim vas nemojte više pametovati posebno vaš predsjednik.

ODGOVORITE
Name

Mladja

28.02.2023 13:31

Svaka rijec vam je na mjestu. Puna podrska!

ODGOVORITE
Name

Realista

28.02.2023 14:03

Nisu problem samo kupljene diplome, problem je zakonodavstvo i nedostatak odgovornosti. Ko je uništio poslije ratne firme, sve ljudi sa državnim diplomama. Da ima straha od krivične odgovornosti ne bi bilo problema sa diplomama.

ODGOVORITE
Name

Nije „obrazovani sistem“

28.02.2023 14:31

Nego „obrazovni sistem“! E baš ste „obrazovani“!

ODGOVORITE
Name

Zasto se niste

28.02.2023 14:37

Oglasavali na vrijeme prije a msli prliku ..Kao pojedinci , savez svejedno.... Niste ni vi naglo pali sa Marsa.... Mantre nikada nisu ni bile od pomoci a po najmanje opstem inreresu do kojega i nije nikome.....

ODGOVORITE
Name

Nismo

28.02.2023 14:46

Jer problem je dalekosezniji.... Ako se takve diplome ne kupuju kod nas uvozicemo "i priznati" priznate a kupovne....U cemu je razlika? Mnogo kompleksniji problem a posledice za opste dobro su u obadva slucaja.....

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

28.02.2023 15:18

Nema gorih o ovih iz udruženja penzionera,sve što je mutljaža tu su i oni da odobravaju sve mahinacije mafije,šta ste uradili sa dionicama firmi koje ste vi zastupali

ODGOVORITE
Name

855

28.02.2023 15:32

Može i obratno od ovoga: "KADA JEDAN NAROD ŽELI DA SE UZDIGNE, TADA NAJVIŠE ULAŽE SU OBRAZOVANJE I KULTURU"

ODGOVORITE
Name

hehe

28.02.2023 16:46

I Mile ponavljac je dobio diplomu preko stele

ODGOVORITE
Name

Pale

28.02.2023 16:51

Pa Stasa Klosarac kupio diplomu

ODGOVORITE
Name

Mungos

28.02.2023 16:59

Pa gdje ce to uraditi kao da sam sebi puca u nogu 80% ovih ljigavaca i poltrona su sa laznim diplomama u javnom sektoru koji je njegova glasacka masinerija ima 70% sa laznim diplomama. Kad dobije posao sa laznom diplomom plata mu je veca 30%. On da hoce on je to mogao uraditi davno ali to je sve njegov projekat

ODGOVORITE
Name

Domaćin

28.02.2023 17:13

Eto vam u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BIH policajci sa završenim državnim fakultetima kriminalisti, bezbjednjaci, pravnici, sjede po policijskim kućicama, a šefovi sa privatnim fakultetima i DIF ovci u komisijama za unapređenje. I znate ko prolazi...čisto šikaniranje

ODGOVORITE
Name

БЛАГО НАМА С ЊИМА...

28.02.2023 23:10

Шта мислите је ли лакше владати неукима и глупацима или нормалним људима? Једноставно им поставе ултиматум: ''Или сте елиминисани, или ћете извршавати налоге?!'' И шта можемо очекивати? Да пруже отпор? Хахаха... Е, мој народе...

Name

Penzosi

01.03.2023 06:30

Pa i on je kupio diplomu klasicni traktoraš

ODGOVORITE
Name

BL

01.03.2023 07:18

Penzioneri, još ste živi? Sa aparata za preživljavanje kačite na njih i svoju djecu? Vi dižete glas? Sad će da nam krene ?

ODGOVORITE
Name

E ljuo

01.03.2023 16:25

Pa svi u Vladi RS BiH su sa diplomama privatnih fakulteta Ima I onih Koji su pored tih diploma jos I Prof.Dr. pocevsi od sadasnjeg ministra policije, koje kakvih savjetnika,...,poslanika,.... Sve su to obezbjedili I stvorili kadrovi Snsd a pocevsi od Kasipovica pa do ... . Cutali ste jer je to vama odgovaralo a sad kao vise vam ne odgovara. Kao da su ovdje drzavni fakulteti bolji,jos su gori. Kod medicinskog,ekonomskog,pravnog,... svi su doktori,. . smjesno. Medicinu mozes kupiti za 15000 KM a druge I jeftinije. Kad nasi hoce da uozbilje kao stvari tada kupuju u Srbiji od NSada preko Beograda pa do Kragujevac ...

ODGOVORITE
Name

Dorotea

01.03.2023 20:56

U Doboju se zanatlije koje su išle na popravni svake godine,okitile doktoratima.Puni su sebe,prave se da nas ne poznaju,jer mi domaći znamo ko su i šta su.Oni su ugledni građani,načelnici,direktori pjni para.Uživaju,a obrazovani ili odlaze ili naprijeko crkavaju. Ovakva RS nam ne treba. Mi smo robovi nepismene bagre.

ODGOVORITE
Name

Prcko

01.03.2023 23:17

Provjerite diplome zaposlenih u pošti u Zvorniku od mladih do okorjelih i zagorjelih radnika tj radnica. Svasta cete naci, pa kad im provjerite diplome fakulteta krenite na diplome srednje skole

ODGOVORITE