Odbijen zahtjev načelnika opština: Nemate pravo

 - Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić (SNSD) izjavio je da Кonferencija lokalne samouprave /КOLOS/ SDS-a ne može tražiti zakazIvanje vanredne sjednice o cijeni struje i umanjenim prihodima lokalnim zajednicama jer to udruženje nema dodirnih tačaka sa Savezom.

Republika Srpska 22.02.2023 | 09:47
Odbijen zahtjev načelnika opština: Nemate pravo

Ćosić je istakao da u narednih 10 dana ne može zakazati vanrednu sjednicu, jer sve i da hoće za to se moraju ispuniti određeni uslovi.

"To što njega čine načelnici opština iz SDS-a, to je njihovo pravo da se udružuju kako god žele, ali spona između te dvije organizacije ne postoji, niti će postojati", izjavio je Ćosić Srni.

Ćosić je pojasnio da je prije zakazivanja sjednice Skupštine Saveza prvo potrebno da trećina članova Predsjedništva, odnosno sedam od 21, podnese zahtjev za sazivanje sjednice Predjedništva ovog tijela, na kojoj će se diskutovati o sazivanju vanredne sjednice Skupštine Saveza opština i gradova.

On je dalje pojasnio da, ako na Predsjedništvu bude donesena odluka o sazivanju vanredne sjednice Skupštine, onda postoji rok od 60 dana da se to organizuje.

"Tako je po našem poslovniku jedino moguće, a da sada КOLOS nešto traži od mene kao predsjednika ovog saveza, to je, u najmanju ruku, neozbiljno. Još je neozbiljnije da moje kolege koje tamo participiraju i znaju procedure tako nešto traže. Ne znam zašto učestvuju u takvim stvarima", naglasio je Ćosić.

Ćosić je naveo da podržava njihovo udruživanje u bilo kakve partijske oblike, ali da oni ne mogu tražiti nešto što zastupa interese svih opština i gradova u Republici Srpskoj.

Кonferencija lokalne samouprave /КOLOS/ SDS-a juče je zatražila da u narednih 10 dana bude sazvana vanredna sjednica Skupština saveza opština i gradova o cijeni električne energije i umanjenim prihodima lokalnim zajednicama po svim osnovama za januar.

КOLOS je zatražio da u narednih 15 dana bude održana tematska sjednica Vlade Republike Srpske sa svim načelnicima i gradonačelnicima opština i gradova u Srpskoj na kojoj bi bilo riječi o utvrđivanju tarife električne energije, izmjenama zakona o budžetskom sistemu po hitnom postupku u kontekstu jačanja lokalnih zajednica i transparentnosti javnog poziva za infrastrukturne projekte. 

Iz KOLOS-a su najavili da će razmotriti izlazak iz Saveza opština i gradova Republike Srpske ukoliko ne bude održana sjednica skupštine te asocijacije.

(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Neda

22.02.2023 09:24

Njina Milokrad da sazivaju nikakve sjednice a dozvoljeno je da mogu pljackati narod i drzavu jer to su ,,Srpski nacionalni interesi,, koke provode Dodig i Pejina unuka a cilj he unistiti Srbe i Republiku Srpsku po direktivi koju primaju spolja

ODGOVORITE
Name

Ujdurma

22.02.2023 09:27

Sve je politika i sav život u RS se sveo na politička prepucavanja. Evo i ovaj skočio odmah da odgovori jer Partija jer rejting jer vodja. Za gradjane Republike Srpske niko ne mari oni su potrebni samo za izbore i to da ih se pokrade i da se uzme mandat a tu idu fotelje, korupcija,kradja budžeta na svim nivoima i bogat život odabranih iliti uzurpatora. Ono sto je konstanta njima su vratovi sve deblji, usi im zarastaju, odijela sve uza a stomaci sve deblji i sve gladniji.

ODGOVORITE
Name

Borac

22.02.2023 09:33

Cosicu tuces li jos zenu?

ODGOVORITE
Name

re

22.02.2023 11:26

Sretna je tvoja žena.

Name

MK

22.02.2023 09:48

Ma ja.Kad se treba pričati o cijeni struje i umanjenim prihodima lokalnim zajednicama tad treba ispoštovati procedure jer nije u interesu SNSD-a.Ma derite narod , narod je svakako obična stoka.Da nije stoka j..ali bi vam m.ter davno.

ODGOVORITE
Name

Providno

22.02.2023 09:56

Znači, nemate dodirnih tačaka kad je interes naroda u pitanju?! Dok se ispune navedeni uslovi mi će mo propasti!

ODGOVORITE
Name

16 kmtbr

22.02.2023 10:08

Bitno je da si ti jedan prirodno ozbiljan potrčko.

ODGOVORITE
Name

Laktaši

22.02.2023 10:52

A kad je smjenjivati Ljubišu tu se dogovorite za 5 min.?

Name

Petar

22.02.2023 17:54

Kod vas je i kriminal zakonita radnja.

ODGOVORITE