Danas sjednica, na dnevnom redu raspodjela fotelja

Predsjedavajuća Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto za sutra je zakazala redovnu sjednicu.

Bosna i Hercegovina 08.02.2023 | 08:34
Danas sjednica, na dnevnom redu raspodjela fotelja

Na predloženom dnevnom redu ne nalazi se pitanje odluke o slanju pomoći u Tursku nakon razornih zemljotresa, ali se većina od oko 60 tačaka tiče imenovanja i istek amandata u institucijama Bosne i Hercegovine.

Tako će se pred ministrima između ostalog naći i rang lista uspješnih kandidata za izbor zvaničnika policijskih agencija Bosne i Hercegovine koja je dostavljena još sredinom avgusta prošle godine.

No ne očekuje se da Savjet ministara BiH potvrdi ova imenovanja s obzirom na to da su HDZ i stranke "Osmorke", odnosno sada "Šestorke" na državnom nivou, uz saglasnost SNSD-a, prema nezvaničnim saznanjima, dogovorile da će svi konkursi za direktore i zamjenike direktora državnih policijskih agencija biti poništeni i raspisani novi, i to odmah po konstituisanju Savjeta ministara BiH.

Na dnevnom redu predložena su imenovanja direktora i zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima, zamjenika direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, direktora i zamjenika direktora Agencije za policijsku podršku...

Pred ministrima bi se trebale naći informacije o isteku mandata generalnom sekretaru Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, pravobranioca i dva zamjenika pravobranioca Bosne i Hercegovine, kao i direktora Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, Instituta za standardizaciju, Agencije za osiguranje BiH, Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost, Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, IDDEEA-e...

Na dnevnom redu određivanje članova komisija za izbor direktora Direkcije za evropske integracije, Direkcije za ekonomsko planiranje, Instituta za intelektualno vlasništvo, zamjenika direktora Agencije za unapređenje stranih investicija.

(Faktor  Foto:BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

GRUJO

08.02.2023 19:16

Neka nam je Bog na pomoći kako ovo sve isfinansirati. Imamo više agencija i direkcija sa zamjenicima nego CIA I FBI.A to je samo dio ustanova na nivou BiH.A gdje je ovo sve u RS i FBiH i Kantonima. Neka nam je bog na pomoći,nakotilo se toga dosta.

ODGOVORITE
Name

re

09.02.2023 07:46

Da ima boga, nebi ovi odabrani kriminalci ni blizu bili glavnog kriminalca u RS i BiH.

Name

BANJA LUKA

08.02.2023 20:38

Bagra spremna za pljačku ko j..e narod daj da se nahapamo fuj za lijeka vam trebalo sve .

ODGOVORITE
Name

Tatar

09.02.2023 07:15

Narod.Ovdje to nisu ljudska intelektualna bića to su ovce koje su doterane u klaonicu i čekaju na red

Name

Milan

09.02.2023 04:15

Kakvih fotelja? Otkad državni organi vrše prodaju namještaja!

ODGOVORITE
Name

Mitar

09.02.2023 04:49

Omiljena tema politicara , raspodjela fotelja . Jedina stvar oko koje imaju konsenzus jedni drugim ne prkose ne potezu vitalne nacijonalne interese niti kojekave apelacije . Vrlo lako dodju do dogovora kada dijele fotelje dok pak s druge strane oko stvari koje bi olaksale zivot gradjanima kao ukidanje akciza smanjenje pdv-a na djeciju hranu lijekove kontrole cijena i slicnih stvari koje bi olaksale gradjanima zivot e oko toga nikad nema dogovora .

ODGOVORITE
Name

E

09.02.2023 07:28

Smij se,smij nešiću...ljudski otpadu! Zlo radi,a dobrom se nadaj...i ti i svi oko tebe.. Samo je tuzno i zalosno sto ste jadni,unisteni narod gurnuli u provaliju iz koje ne moze izaci...a neko ce docekati Boziju pravdu! Zivot se u jednom trenutku okrene....pa necete znati ni sta bi....

ODGOVORITE