Spasilački tim Civilne zaštite putuje u Tursku

Republički tim civilne zaštite Republike Srpske, njih 21, danas u 13:30 će sa banjalučkog aerodroma odletjeti u Tursku, u Ankaru, gdje ih dočekati predstavcnici AFADA u čijem će sastavu raditi rekao je za N1 Milan Novitović direktor CZRS.

Republika Srpska 07.02.2023 | 09:31
Spasilački tim Civilne zaštite putuje u Tursku

“Leti tim specijalistički tim za spasavanje iz ruševina sa jednim potražnim psom. Odobrenje je dala Vlada Republike Srpske i predsjednik Republike Strene. Sve tehničke detalje ćemo u toku dana da usaglasimo”, rekao je Novitović za N1.

Novitović dodaje da je plan da tim tamo ostane deset dana, a da će se odlučiti da li se vraćaju ili ih mijenja drugi tim. Takođe, kaže da su u kontaktu sa kolegama iz FUCZ, te da će tako biti i u Turskoj kako bi znali gdje se ko nalazi.

“Čuo sam se sa ministrom Nešićem sve što bude trebalo iskoordiniraćemo”, rekao je Novitović.

Novitović dodaje da su iz regije, prema njegovim saznanjima otišli timovi iz Srbije i Hrvatske. A da je ambasada Turske u BiH potvrdila prihvat timova.

Direktor Civilne zaštite Republike Srpske je dodao da je AFAD organizacija koja je pandan civilnim zaštitama u BiH, te da se odluka odnosi i na kolege iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo Vlada FBiH je danas donijela odluku da pošalje interventni tim Civilne zaštite FBiH kojeg će činiti 17 osoba, a da bi poslije trebao ići tim od 20 lica kopnenim putem.

(BN Foto: AA)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Jaran

07.02.2023 08:55

Obrukat ce nas kao i vlast...

ODGOVORITE
Name

Bruka Opet Dode!

07.02.2023 10:15

Bolje da ne idu. Dodo Hoce da dominira i pokaze se da je najjacoj i samostalniji. . Salje ljude iz RS same sa sobom.

Name

Re

07.02.2023 10:43

Gledace samo gdje sta ima ukras

Name

Zbilja

07.02.2023 09:17

Hoće li neko iz Vlade odgovarati, ako se ne daj Bože nekome od ovih Ljudi tamo nešto desi ? U Turskoj je haos,krenule su pljačke, ubistva ! Dok jedni spasavaju,drugi gledaju da iskoriste priliku da zarade ! Nisu naši Spasioci dužni da idu u druge Države, ako ih je neko poslao, onda neka bude i odgovoran za njih ! Znam ja da treba pomoći, ali ,pustite vi tu priču, valjda znate sa kim imate posla !

ODGOVORITE
Name

Idealno

07.02.2023 09:58

A oćemo li uputiti i kakve robne pakete pomoći, iz robni rezervi...?

ODGOVORITE
Name

Skeptik

07.02.2023 10:17

A šta je sa Sirijom? I tamo je narod od zemljotresa nastradao kao i u Turskoj. Svi se utrkuju da šalju pomoć Turskoj a Siriju niko ne spominje?!

ODGOVORITE
Name

Šta

07.02.2023 12:00

Šta sam vam rekao Novitović presuđivani član Ujedinjene Srpske primio u Civilnu zaštitu Aleksandra Naumovića presuđivanog nasilnika koji je istjeran iz hotela Palas.Naumović je sa svojim bratom Tinom takođe poznatim nasilnikom sadio indijsku konoplju iza svoje kuće u Debeljacima Banja Luka.I Novitović je Naumovića Aleksandra poslao kao spasilački tim u Tursku.Ništa čudno Kostadin Vasić iz Ujedinjene Srpske je takođe dva puta osuđivan kao nasilnik.

ODGOVORITE
Name

re

08.02.2023 12:22

Tim je sastavljen od lica obučenih za "specijalne" operacije!

Name

Budimo ljudi

07.02.2023 19:58

Svaki vid profesionalne pomoci u tako teskim trenucima je dobro dosla.Srecno gospodo draga.Budite oprezni, vredni i vratite se zivi i zdravi.

ODGOVORITE