Miličević i Nešković na konferenciji o energetskoj efikasnosti

Predsjednik Srpske demokratske stranke i načelnik opštine Teslić Milan Miličević i delegat SDS u Domu naroda BiH Želimir Nešković prisustvuju konferenciji „Akcija za energetsku tranziciju BiH“ koju organizuje Delegacija EU u BiH u prostorijama Parlamentarne skupštine u Sarajevu. 

Republika Srpska 06.02.2023 | 17:24
Miličević i Nešković na konferenciji o energetskoj efikasnosti

Miličević je istakao da opština Teslić već godinama učestvuje u programima energetske efikasnosti i da obezbjeđivanje energetske stabilnosti u ovim teškim vremenima jedno od osnovnih egzistenicijalnih pitanja za svaku zemlju. 

„Evropska zelena agenda je strategija iz 2019. godine koja bi trebala Evropu učiniti prvim „klimatski neutralnim“ kontinentom do 2050. godine. Kako bi taj cilj bio ostvaren, države potpisnice moraju postepeno raditi na uvođenju čiste energije za pokretanje svih ekonomskih procesa.  

Opština Teslić je realizovala do sada niz uspješnih projekata na planu toplotne efikasnosti objekata više osnovnih škola, dječjeg vrtića kao i zgrada kolektivnog smještaja sredstvima opštinskog budžeta i međunarodnih fondova.“, pojasnio je Miličević. 

Želemir Nešković u funkciji zamjenika predsjednika Zelenog kluba na konferenciji „Akcija za energetsku tranziciju BiH“ poručio je da je Zeleni klub sastavljen od poslanika koji se bave energetskom efikasnošću pripremio izvještaj o učinjenom u proteklom mandatu. 

„Uradili smo detaljnu analizu aktivnosti institucija u Bosni i Hercegovini, Savjeta ministara, Vlada RS i FBiH kao i lokalnih zajednica na polju energetske efikasnoti i ova konferencija je prilika da se sumira stanje po pitanju provođenosti smjernica Evropske energetske zajednice“, poručio je Nešković. 

Konferencija “Akcija za energetsku tranziciju” se održava u organizaciji Delegacije EU u BiH, UNDP i ambasade Švedske, a njen domaćin je Zeleni klub. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Op op

06.02.2023 18:03

Doktore legendo samo naprijed

ODGOVORITE
Name

Tatar

06.02.2023 19:19

E moj doktore uskoro ćeš imati negativne komentare

Name

Aska za Tatar

06.02.2023 23:33

Ne uskoro vec odmah sad. U sta se pretvori nas drzavotvorni SDS? U šupke koji propagiraju vakcinu, zelenu agendu, borbu protiv "globalnog zagrijavanja" i sva moguca čuda kojima nas ucjenjuje prokleta amerika, engleska i propali Brisel. Izgleda da je Duduk dobro platio ove smradove iz nazovi opozicije. Napustite SDS neka bar "umre" dostojanstveno kad ga niste znali voditi tako!!!

Name

Zürich

06.02.2023 19:36

Bravo Zelimire samo napred

ODGOVORITE
Name

Spasoje

07.02.2023 08:12

Vas dvojica se u energetiku razumijete ko Mara u kriv ........

ODGOVORITE
Name

Mmmmm

07.02.2023 09:49

Bravo za kometar odgovpr za 10 doktor se razumije u elektriku

Name

OO7

07.02.2023 10:19

Vašom zaslugom,vraća se cena struje.

ODGOVORITE