Olujni vjetar, mećava i snijeg u većem dijelu Srbije

Olujni vetar i sneg je u većem delu Srbije, na planinama snežni smetovi stvaraju problem, a neprohodno je nekoliko putnih pravaca.

Srbija 04.02.2023 | 21:58
Olujni vjetar, mećava i snijeg u većem dijelu Srbije

Saobraćaj na putu ka Kopaoniku iz pravca Brzeća je bio u prekidu od 17.30 do 19.30, a na toj deonici je trenutno nulta vidlјivost pa će saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika biti obustavlјen.

 Zbog mećave praćene olujnim vetrom koji smanjuje vidlјivost i vozača koji su na planinu pošli vozilima bez zimske opreme i zaglavili se, na deonici od Useka do Jarma nastao je zastoj i formirana je kolona, ali su oko 19.30 radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone nastavila put odredišta, prenosi RTS.

 Zbog nulte vidlјivosti usled snežne mećave i olujnog vetra koji dostiže na mahove brzinu od 70 kilometara na sat, na toj deonici je trenutno nulta vidlјivost, pa će saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika biti obustavlјen.

 Većina putnih pravaca u Srbiji je prohodna,a neprohodan je put Alјinovići-Sjenica-Novi Pazar, kao i neki putevi trećeg prioriteta održavanja, saopštilo je JP Putevi Srbije. 

 Ekipe preduzeća Novi Pazar put trenutno raščišćavaju put.

 Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja dana očekuje se vetrovito i osetno hladnije vreme.

 Na severu Srbije suvo uz postepeno razvedravanje u večernjim satima, dok se u ostalim krajevima zadržava oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača visine od pet do 10 centimetara, a na planinama značajnije povećanje postojećeg za novih 10 do 20 centimetara.

 Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, pa se na planinama očekuju vejavica, mećava i snežni nanosi.

 Snežna mećava zahvatila je i područje Vlasine. Visina snega je 50 centimetara, ali zbog jakog vetra na pojedinim mestima ima nanosa od jednog metra.

 Putari su na terenu, jedno vozilo koje čisti sneg je iskliznulo sa puta.

 Ne preporučuje se da se bez preke potrebe kreće večeras ka Vlasinskom jezeru.

 Obustavlјen je saobraćaj i na putu Tutin-Leskova-Karajukića Bunari.

 Put do Rudna je prohodan, ali sneg stalno navejava. Deonica Rudno-Bozovik je povremeno zatrpana nanosima snega.

 Ekipe kraljevačkih putara čiste neprekidno, ali im posao otežava jaka mećava, a selo Rudno je dobilo struju, navodi RTS.

(Tanjug Foto: Printscreen/ RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sandžak

04.02.2023 21:51

...uvijek "treći prioritet"! Treba da se osnuje ZBO! Dosta je beogradskog šikaniranja! Dođu s vojskom, prijete ipsotiha Bošnjacima i onda dođe Vučić i kaze kako Bošnjaci "moraju da vole Srbiju"!?! Sikter!

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

04.02.2023 21:56

Ti što nemaju zimsku opremu auta odgurati samo u kanal i napisati prave kazne i dati prednost vozilima koja imaju opremu.da ti bahati vozači ne kažu "ma znaš li ti bre ko sam ja".

ODGOVORITE