Otežan saobraćaj na Han Pijesku, snijeg visine 50 cm

Na području Han Pijeska visina snijega je oko 50 centimetara, na lokalnim putevima saobraćaj se odvija otežano zbog jakog vjetra koji pravi snježne smetove, pa je sva raspoloživa mehanizacija Zimske službe upućena prema selima.

Republika Srpska 04.02.2023 | 14:21
Otežan saobraćaj na Han Pijesku, snijeg visine 50 cm

Šef opštinske Službe za praćenje čišćenja lokalnih puteva od snijega Zora Gašević rekla je Srni da je u pojedinim šumovitim predjelima snijeg visok i preko 50 centimetara.

– Mehanizacija za čišćenje puteva upućena je prema selima Malo Polje, Potkozolovača, Pjenovac, Ravanjsko, Kusače, Karaula, Čađavica i Mironja, a sutra ujutro će, na zahtjev mještana, biti upućena za Džimrije, kako bi moglo proći vozilo za otkup mlijeka iz seoskih domaćinstava sa ovog područja – navela je Gaševićeva.

Gradsko naselje i Japagu, kako kaže, čisti i održava vozilo Javnog komunalnog preduzeća “Kraljeva Gora” i taj dio posla se obavlja redovno.

Ona je rekla da je tokom dana dolazilo i do prekida u snabdijevanju električnom enegijom Han Pijeska i nekoliko okolnih sela.

– Snijeg pada od ranih jutarnjih časova sa kraćim prekidima, ali svi u ovoj lokalnoj zajednici rade svoj dio posla da bi savladali današnju vremensku nepogodu i uspjećemo u tome – poručila je Gaševićeva.

Han Pijesak se nalazi na nadmorskoj visini od 1.100 metara i poznat je po niskim temperaturama i velikoj količini snijega tokom jakih zima.

(Srna  Foto:Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rine

04.02.2023 19:23

Pa ja sta nego problemi kad prevaranti iz Romanija puteva nista ne ciste. Bacaju samo onaj krupni pijesak po cesti i sisaju opstinu sokolac.

ODGOVORITE
Name

Notar

04.02.2023 19:26

Po snijegu da, ali što se temperature tiče ima i hladnijih mjesta. Stara je priča da je snijeg rodom iz Han Pijeska, ali na žalost gore i umire, jer ga po šumi zna biti do maja. Valjda voli rodni kraj, ..bem li ga.

ODGOVORITE
Name

Joja

04.02.2023 21:44

Soli imate li soli ... bacite soliiiii vise nego sljunka ako imate soli ako nemate radite sta hocete izorite ga ako hocete jooooj joj

ODGOVORITE
Name

Branislav

06.02.2023 14:31

Sad možemo da se skijamo juhuuuuu.... Eeeeee ne možemo jer je Snsd uništio Igrišta ebg....

ODGOVORITE