Na zahtjev Rusije sjednica SB UN o Ukrajini

- Nakon zahteva Rusije,  Savet bezbednosti UN je danas odobrio da 8. februara bude održana sednica posvećena Ukrajini, potvrdio je u razgovoru sa novinarima dobro obavešten izvor.

Svijet 02.02.2023 | 19:10
Na zahtjev Rusije sjednica SB UN o Ukrajini

"Sastanak Saveta bezbednosti UN, koji je zatražila Rusija o izgledima za mirno rešenje ukrajinske krize u kontekstu sve većih količina zapadnog naoružajnja u Ukrajini,  zakazan je 8. februar u 10 časova po lokalnom (njujorškom) vremenu", izjavio je neimenovani izvor iz UN, prenosi TAS S.

Prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije u UN Dmitrij Poljanski, juče je pojasnio da bi sastanak trebalo da bude posvećen "perspektivama mirnog rešavanja ukrajinske krize u kontekstu sve većih isporuka zapadnog naoružanja režimu u Kijevu", prenela je ranije agencija RIA Novosti.

Pored toga, Poljanski je nagovestio da će "kijevski režim i njegovi zapadni sponzori" u februaru organizovati događaj na Generalnoj skupštini UN povodom prve godišnjice specijalne vojne operacije.

Zamenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak pozvao je u utorak sve strane koje imaju uticaj na Moskvu i Kijev da ih ohrabre da prekinu neprijateljstva.

(Tanjug Foto: Shutterstock.com/lev radin, ilustracija) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

SB UN

02.02.2023 22:55

Sad ima priliku da pokaže da li postoji forme radi,ili da služi svrsi,sve je na njima,u rukama im je i rat,i mir.

ODGOVORITE
Name

Re

03.02.2023 05:05

Nema UN priliku nisu ih Rusi pitali ni kad su agresiju izvrsili. Tad ih je UN pozivao na suzdržanost a Rusi govorili da neće napasti i da je to zapadna laz, nego da izvode vježbe.

Name

Re

03.02.2023 06:44

Šta je pisac htio da kaže, na zahtjev agresora u ovome ratu a to je Rusija , sazvana je sjednica na kojoj će im se agresor izjadati da žrtva neće da se preda , da žrtva ne da da je agresor nekažnjeno tuče i ubija,da se žrtva uspješno bori protiv agresora, a agresor je to bio zamislio da uradi za tri dana."Plači mala plači, osta ti na Rači"

Name

PUCA RUSIJA

03.02.2023 03:57

DO LJETA RUSKOG VOJNIKA NEMA U UKRAINI GOTOVI SU

ODGOVORITE
Name

Eu-Fan

03.02.2023 06:40

Ako se i ovog puta "lideri" ne urazume Ukrajina ce biti potpuno unistena!

ODGOVORITE
Name

Hoće da

03.02.2023 11:31

Prikazu da kako je napasti nekoga legitimno dok toga istog odbraniti nije legitimno.

ODGOVORITE