Cirkus poslanika opozicije nanio veliku štetu Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon incidenta u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM, da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu naneli ogromnu štetu Srbiji.

Srbija 02.02.2023 | 14:43
Cirkus poslanika opozicije nanio veliku štetu Srbiji

Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, poručio je Vučić poslanicima opozicije koji su prethodno ustali skandirajući "Predaja" i "Ostavka", "izdaja" i iz poslaničkih klupa sprečili Vučićev govor, nakon čega je došlo do koškanja sa poslanicima i obezbeđenjem.

Oni su prekinuli Vučića dok se obraćao predstavnicima Srba sa KiM i odgovarao na poziv lidera Dveri Boška Obradovića da skupština odbaci francusko-nemački predlog za KiM i na njegove optužbe Vučića i vlasti za navodnu izdaju.

Vučić je kazao da su građani mogli da vide huligansko ponašanje i istakao da su ti koji se predstavljaju kao patriote i državni elementi u stvari uvek bili antidržavni elementi. "Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima", poručio je Vučić i ocenio da bi ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah da tuku.

"Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino zanima. Mi smo pokazali da smo spremni da saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju", naveo je Vučić.

Predsednik je dodao da "na sreću takve kukavice ne vode Srbiju".

Vučić je rekao da je za njega Kosovo srce Srbije, dok je za poslanike opozicije poslovnik srce Srbije. On je rekao da je tolika vika i dreka zato što nisu u stanju da čuju odgovor.

"Lepo je vikati i udarati u vreću, a čim bi neko da im uzvrati i odgovori i smesti tamo gde im je mesto, kreće vika i dreka", naveo je Vučić. Predsednik je rekao da se lepo videla histerija kada nema argumenata.

"Vi ste Kosovo dali, a mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi. Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo i dajemo ga našem narodu i našoj državi, sram vas bilo", poručio je Vučić. Predsednik je primetio da je najveći aplauz poslanika opozicije bio kada je Boško Orbadović među potpisnicima Svetosavskog prograsa protiv ultimatuma za KiM pročitao ime Vojislava Koštunice.

"Evo je odluka, 7.12. 2001. Aljbin Kurti se oslobađa daljeg krivičnog gonjenja, to su junaci, je l o izdaji pričate, vi o izdaji nekom pričate, a ovo je lista od 1.800 njih koje su pustili ovi junaci, tako su branili sprske interese", rekao je Vučić dok su ga prekidali opozicioni poslanici.

Vučić je zamolio poslanike da se vrate na svoja mesta i da se vrate važnim pitanjima, i dodao da je očigledno da to rade jer nemaju nikakve argumente.

Vučić je rekao da je 27 država povuklo priznanje zahvaljujući politici koju vodi sadašnja vlast. Obradović je prethodno rekao da se nalazimo u dramatičnom i složenom trenutku jer je pred Srbiju postavljen novi zapadni ultimatum i ucena da moramo da priznamo Kosovo ako želi dalje u EU.

"Nije Kosovo nezavisna država, više od 50 odsto države ne priznaje Kosovo i dve trećine stanovništva, kao i pet članica EU, a 27 je povuklo priznanje Kosova. Ne vidimo nijedan razlog zašto bismo mi prihvatili ovaj novi zapadni ultimatum. Traži se Srbin koji će to prihvatiti, to je suština francusko-nemačkog predloga - da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u UN i druge međunarodne organizacije", rekao je Obradović.

(Tanjug   Foto: RTS)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

realnost

02.02.2023 13:54

Kosovo ce tesko, veoma tesko da "otpadne" od Srbije.. Vucic treba da kaze NE F-D-planu..

ODGOVORITE
Name

Djunta bl

02.02.2023 13:55

Šta lupate, ovaj dogovorio predaju Kosova. Kako vas nije sramota

ODGOVORITE
Name

Istina

02.02.2023 14:11

"Odbranit ce Kosovo"!! Nije ovo cirkus ovo je izluđivanje naroda. Kosovo je već odavno izgubljeno i nezavisna država. Dosta više te dramaturgije.

ODGOVORITE
Name

Idealno

02.02.2023 21:14

Odbranićemo Kosovo od vas opozicije...u ovom trenutku, kao teške borbe za Kosovo... Ova mi matrica nešto poznata ista ko i kod nas... Ko nas je kleo baš nas je satro...

Name

Lujo

02.02.2023 14:15

Zna se ko je uzrokovao cirkus i naštetio, nije dostojan a hoće vlast moć tobože brine kukumajka, maramu na glavu

ODGOVORITE
Name

Krman

02.02.2023 14:21

Kakvo krme od čoveka ovaj Obradović.Veći junak od Putina al sa tuđom guzicom ispred sebe.

ODGOVORITE
Name

Tatar

02.02.2023 14:50

E moj Vučicu teško tebi sa "tvojima".

ODGOVORITE
Name

Vidi,vidi

02.02.2023 14:51

..ona plavuša surfa na internetu dok se govori o "važnim pitanjima" za opstanak Srbije! Toliko vas je briga za Kosovo, da vam se jebe za njega!

ODGOVORITE
Name

realnost

02.02.2023 14:52

Kurtija treba odmah od*ebati!

ODGOVORITE
Name

+++

02.02.2023 15:20

Kaze Vucic divljanje ovakve nisam vidio. Nije pogresio

ODGOVORITE
Name

Cipi

02.02.2023 16:04

Pa godinama moj Vucicu cirkus promovsete

ODGOVORITE
Name

RE

02.02.2023 17:06

I on i patos mu sa ove strane Drine, braća rodjena!

Name

disident

02.02.2023 16:17

U Srbiji je cirkus od opozicije i to ne valja a kod nas valja. Kakve dvostruke aršine imate pa to je nevjerovatno.

ODGOVORITE
Name

KAMEN

02.02.2023 16:28

TI VOLOVI ili BIKOVI iz OPOZICIJE sto se zalecu na Presednika VUCICA neka dodu kod nas na GATACKO POLJE pa neka se zalete na nas da im stucemo te njihove ratoborne ROGOVE

ODGOVORITE
Name

Miroslav

02.02.2023 21:56

Bilo bi dobro, da samo oni nanose stetu, ali ima ih jos, mimo njih. Svi oni pametuju, ali niko od njih nema resenje naseg problema, koje nam namecu siptari i njihovi zapadni sponzori. Vreme je za ozbiljnost, zabranjavajuce, i bar u ova teska vremena po nasu drzavu, bar malo jedinstva bi nam bilo od koristi. Otadzbina nasa, opet je u opasnosti.

ODGOVORITE
Name

Trest

03.02.2023 09:36

Ko je za Vučića taj je protiv zdravog razuma, nažalost većina srba je nerazumna.

ODGOVORITE