Nije Pero Simić pisao "Danasu" žaleći se na moj tvit, već je pisao Vučiću šaljući mu određene Dodikove poruke

Zašto se g. Pero Simić na mene žali Danasu? Riječ je o njegovom tekstu „Stranputice Nebojše Krstića“ od 1. februara 2023. Zašto Danasu kad ja nisam u Danasu pominjao ni Dodika ni Peru, a bogami ni Republiku Srpsku, već sam to radio na Tviteru?

Bosna i Hercegovina 02.02.2023 | 13:04
Nije Pero Simić pisao "Danasu" žaleći se na moj tvit, već je pisao Vučiću šaljući mu određene Dodikove poruke

Piše: Nebojša Krstić

Da li savjetnik za medije predsjednika Republike Srpske to radi zato što je u Danasu košer pisati sve najgore o meni? Ako je to razlog, onda ima logike.

Ali nema logike što njegov tekst, osim što se bavi mojim „dezinformacijama, tačnije, glupostima koje svakodnevno prosipam putem medija u Srbiji“, objašnjava koliko Dodik voli Srbiju (i koliko je Pero Simić poštuje), i sve to, dakle, objašnjava uredništvu i čitaocima Danasa koji o Dodiku misle daleko gore nego ja. Zbunjen sam. Zašto baš u Danasu?

U dotičnom Simićevom tekstu, a u prvom dijelu, Pero tvrdi se da sam ja „onaj koji se trudi da djeluje kao Vučićev portparol“ i da sam „uzurpirao ulogu Vučićevog portparola“.

Dakle, Dodikov savjetnik Simić razotkriva da ja nisam Vučićev portparol, ali se trudim da obmanem javnost i uvjerim je da jesam.

Međutim, u nastavku svog pismenog zadatka savjetnik Simić „iz najboljih namjera i zbog jedinstva srpskog naroda“ savjetuje Vučiću da razmisli trebaju li mu saradnici kakav sam ja. Hm! Prema Simićevim riječima u isto vrijeme i nisam i jesam Vučićev saradnik tj. portparol.

Ja sam kao Bora Todorović u „Balkan ekspresu“: i nisam i jesam muzičar. Ili kao Šredingerova mačka: u isto vrijeme sam i živ i mrtav. Kad mu kako zatreba.

Kada sam pročitao Simićevu misao o tome da je „količina gluposti i dezinformacija koje svakodnevno prosipam“ zapanjujuća, obradovao sam se.

Naime, već desetak godina čitam o sebi (u Danasu, ali i drugdje) slične komentare, ali nikako da me neki od autora takvih uvreda suoči sa „glupostima i dezinformacijama“ koje prosipam.

Da me išamara njima i javno ogoli demantujući ih! Na moje neprijatno iznenađenje, od svih mojih „dezinformacija“ Pero je izabrao samo jedan moj tvit koji se, slučajno, odnosi na osobu čiji je on saradnik i portparol:

„Od Milorada Dodika dolazi samo verbalna podrška Srbiji a suštinski je političar koji svakim svojim gestom zabija nož u leda Srbiji, te je političar koji sprovodi politiku Moskve…“

Pohvalio bih Peru jer je zamalo tačno citirao šta sam napisao, samo bih ga zamolio da objasni kojim dijelom svog tvita sam se „okomio na Republiku Srpsku“. To što sam napisao, upravo to i mislim, ali ne o Republici Srpskoj, već o Dodikovom političkom djelovanju.

Nebojša Krstić

Koga zanima mogu svoje mišljenje da potkrijepim nekim konkretnim stvarima od kojih bih za ovu priliku istakao Dodikovo za Srbiju i za Republiku Srpsku katastrofalno štetno djelovanje prema visokom predstavniku za BiH Šmitu. Ako neko želi nešto skorašnje, ističem orden koji je Putinu dodijelio za Dan RS, prije nepunih mjesec dana.

Naime, ja ne vjerujem da je Dodik glup čovjek (kao što to ne vjerujem ni za Peru Simića) i da ne razumije šta taj orden znači u situaciji kada čitav svijet Dodika pogrešno percipira kao Vučićevu marionetu, a kada cjelokupna Kurtijeva medijska i lobistička mašinerija radi sve što može kako bi Srbiju predstavila kao rusku ispostavu, a Vučića kao „malog Putina“ na Balkanu i koliko to, u svjetlu agresije na Ukrajinu, pravi štete Srbiji i njenim naporima da odbrani sebe i svoje interese na Kosovu.

Pošto sam siguran da Dodik razumije posljedice svakog svog poteza, ostajem skeptik čak i kad Pero Simić biranim riječima, u Danasu, opiše veličinu Dodikove ljubavi prema Srbiji.

Da skratim priču: ne mislim da je Simićeva tupava papazjanija od teksta bez smisla i svrhe. Nije Pero Simić pisao Danasu žaleći se na moj tvit, već je pisao Vučiću šaljući mu određene Dodikove poruke. Ja sam samo kolateralna šteta.

Tako da Dodik ne treba da se krije iza Pere, a Pero ne treba da se krije iza mene, nego neka Perin šef, ako smije, raspravi ono što ima da raspravi sa onim kome sam ja saradnik i portparol, mada nisam ni jedno ni drugo.

P. S. Ne sjećam se da je Dodikov savjetnik Simić pisao Danasu povodom sramne kampanje koju je njegov omiljeni dnevni list vodio protiv Vučićevog sina i njegovog odlaska u Banjaluku na obijeležavanje Dana Republike Srpske.

To mu je, izgleda, manje smetalo nego moj tvit. Zanimljivo, zar ne?

(Danas.rs)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Luka

02.02.2023 12:20

To je smrad od čivjeka.Prvo je izdao Radovana, posle Biljanu, a sada "brani" Dodika...do prve krivine. Ko je sledeći?

ODGOVORITE
Name

Re

02.02.2023 12:49

I jos poslo brsljašu da se sastane sa dijasporom po bijelom svijetu

Name

Re

02.02.2023 13:29

Autor teksta ne razumije da je Dodik Republika Srpska. I svi koji su protiv njega su i protiv RS. I svi koji su protiv njega su izdajnici. I ako njega ne bude neće biti ni RS. A to su zamijesili državni mediji najviše.

Name

Kako god okreneš..

02.02.2023 13:49

Kako god okreneš mile navede vodu na svoj mlin. Drugi nisu dorasli njegovoj demagogiji i prodaji magle neupucenim masama

Name

AB

02.02.2023 15:50

Krstic je malo zamaskiro ali je Simic stetocina pa mu je Krstic objasnijo da je na Drini granica, Svi ovi Miloradovi sateliti ka i on busaju se svojim Srbijanstvom i ljubavi prema Srbiji Nikako da shvate gdje im je mjesto pa to im Krstic i porucuje.

Name

taj simić

02.02.2023 19:28

misli da je sav narod stado ovaca ili guske zalutale u magli a kakav je mile, takvi mu i savjetnici

Name

Darko

02.02.2023 12:20

E moj Mile, ko te sve savjetuje, jadna ti majka sa ovakvim prelivodama i spletarošima.

ODGOVORITE
Name

Dušan

02.02.2023 12:22

Je'l to onaj što je bio Radovanov direktor ratnog SIM radija!? Još tada se trudio da vodi svoju paralelnu politiku, mimo zvanične.

ODGOVORITE
Name

Milan

02.02.2023 12:23

Dobro mu reče Nebojša. Ne smiju Vučiću ništa da kazu u oči nego preko Pere, oblijeću kao kiša oko Kragujevca ???

ODGOVORITE
Name

Bane

02.02.2023 12:28

Ne smeju direktno, jer u protivnom će se razotkriti Dodikova kupovina INTERKONTINENTALA u Beogradu, Kongrapa, zgrada u Novom Sadu, stanova i lokala u Beogradu na vodi, stići će papir za kupovinu vile u Beogradu, koliko para je koštala UNA TV....ima mnogo toga. Strah od Vučića je ogroman.

Name

Cvijetin

02.02.2023 12:34

Dodik bi najviše volio da Vučić padne sa vlasti ili mu se nešto desi, tako bi se sve sakrilo, sve bi otišlo u zaborav, kao i mnogo puta do sada ovdje kod nas u RS.

Name

Zoran

02.02.2023 12:28

Kad neko ima dijagnozu psihopate, nemožeš mu ti nešto objasniti jer simptomi tog poremećaja ličnosti su u domenu medecinske struke. Sad druga je stvar što je većina psihopata u politici, ne samo kod nas već i u cijelom svijetu. Oni imaju tuu energiju da se iživljavanjem nad drugima to prikazuju kao politiku i političke odluke i kreaciju politike..... a šupljak teški. Počevši od Rusa, Amera, Sektaša iz sjene, tipova poput Zelenskog, pa do ovih govana kod nas.

ODGOVORITE
Name

PERO BJEDNIK

02.02.2023 12:33

TAJ PERO JE LJIGAVAC I GOLOGUZAN NOSIO POCJEPANE CIPALE.. DOK NIJE POCEO DODIGU PUSIRACKU.. I PAKSU.. DAVATI BURLI.

ODGOVORITE
Name

Dimitrije

02.02.2023 12:48

Čovjek je sve pogodio, Dodik je protiv Vučića, a zbog straha, ne smije javno ništa da mu kaže pa potura ove svoje plaćenike.

ODGOVORITE
Name

Nikola

02.02.2023 12:51

Vrlo podmuklo zabadaju nož u leđa Vučiću.

ODGOVORITE
Name

Re Luka

02.02.2023 13:11

Postovani Krsticu, vi ste izrekli ono sto vecina normalnog naroda u Srbiji i RS smatra kao apsolutnu istinu...Dodik bi najvise volio da je on na mjestu Vucica jer sebe smatra "autenticnim" Srbinom, tj.da se ona razumije malo bolje u svjetska politicka kretanja.Pero, smrad samo odradjuje sve svoje privilegije koje nikada u svom zivotu ne bi mogao ostvariti jer nema ni pameti ni obrazovanja za ono sto mu je u zivotu omoguceno

ODGOVORITE
Name

tragac

02.02.2023 13:21

Padajte, padajte, jedan po jedan.

ODGOVORITE
Name

Kolone

02.02.2023 13:26

Od 2015 Dodik intezivno radi na rušenju Vučića. ZSO je bila dogovorena i spremna za potpisa ,a onda je Dodik napravio referendum o pravusudju u BiH i sve je propalo. Njegova životna želja je da bude kalif umjesto kalifa.nTo radi toliko ocito da mi nije jasno zasto to Vučić trpi. Zasto dozvoljava da jedna seoska kabadahija rusi ugked Srbije?

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

02.02.2023 14:37

PERO SIMIC MJENJA OPCIJE KO SMRDLJIVE CARAPE.SVOJU GUZICU BI OGLABAO ZA SVOJ INTERES A OD NOVINSRSTVA NI N.SUMSKI COVJEK ZADUZEN DA DODIKA PERE OD NJEGOVE PRLJAVSTINE.PAMETNIJE BI MU BILO DA KAXE DODIKU DA JEDMOM POCNE RAFITI SBOJ POSAO I DA NE IDE SAMO DA PROSI PO OKRUXRMJU I SVIJETU.

Name

Frulas

02.02.2023 14:38

Kad se dva poltrona uvlace svojim sefovima kao brane svoje sefove.Pa se pita zasto u Danasu pa Krsticu koji bi mediji pod tvojom i Vucicevom kontrolom objavio ovo sto je Pero napiso.

ODGOVORITE
Name

Momo

02.02.2023 14:55

Poznato je da je Dodik kukavica, bio 92. ostao do danas. Uvijek gura druge u vatru da ispita teren. A onda se povlači ako vidi da je trusno tlo. I uvijek gura skupštinu da potvrdi njegove stavove. Obećao rerendum, povuko se. Obećao vojsku i tome šuti.

ODGOVORITE
Name

Pastir

02.02.2023 15:25

Čoban tera ovčice...

ODGOVORITE