Vlažni kolovozi, poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija po mjestimično klizavim kolovozima, uz smanjenu vidljivost u kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 01.02.2023 | 07:45
Vlažni kolovozi, poledica u višim predjelima

Ugaženog snijega i poledice ima u višim planinskim predjelima i preko prevoja, posebno na pravcima Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac, Gacko-Tjentište, Sarajevo-Rogatica preko Romanije i Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj.

Učestali su odroni na dionicama Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Jajce, Kotor Varoš-Teslić, preko Borja, Trnovo-Foča, Višegrad-Brodar-Rudo i Brod na Drini-Hum.

U naredna četiri dana od 8.00 do 16.00 časova izvodiće se sanacija dilatacije vijadukta Zalužani te će se saobraćaj iz smjera Banjaluke prema Klašnicama odvijati usporeno jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Za vrijeme postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina doći će do izmjene režima saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja sa terena mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica-LJubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan-Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe, je izmijenjen režim saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva".

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni prevoz odvijaće se na pravcima entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod.

U FBiH usporen je zbog radova saobraćaj na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na magistralnom putu Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz.

(Srna   Foto:Arhiv)

Komentari / 0

Ostavite komentar