Brajan guglao ove tri hemikalije da bi se riješio tijela?!

Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, koristio je "ajped" svog sina gde je na Guglu pretraživao odgovore na pitanja u danima prije, ali i nakon njenog nestanka.

Svijet 26.01.2023 | 22:53
Brajan guglao ove tri hemikalije da bi se riješio tijela?!

Pretrage na Guglu navodno su se nastavile danima. Međutim, kako je rečeno na sudu, Brajan je i prije navodnog nestanka supruge Ane 1. januara, pretraživao Gugl, piše Blic.

"Koja je država najbolja za razvod za muškarca?” kucao je navodno Volš 27. decembra, prema riječima tužioca.

Iako je Anina majka u više navrata tvrdila da između njene kćerke i Brajana nema nikakvih problema, kada je nedavno objavljena njihova zajednička prepiska preko Vibera, javnost je saznala da su njih dvoje ipak bili u krizi. 

Kao glavni razlog zbog kog se ne slažu i imaju razmirice, Ana je u poruci majci navela djecu. Beograđanka je tada zamolila majku da dođe kod nje, a Milanka tvrdi da nikada sebi neće da oprosti zašto tada nije otišla.

Jeziva pretraga
S obzirom na Brajanovu pretragu možemo da zaključimo da je par bio u ozbiljnoj krizi i da su čak razmišljali da se razvedu. Ukoliko je to tačno, to bi možda mogao da bude jedan od motiva ubistva.

Međutim, kada je policija saopštila šta je sve Brajan pretraživao u noći nakon što je Ana nestala mnogi su ostali u šoku.

On je u početku pretraživao koliko je vremena potrebno prije nego što tijelo počne da se osjeća i koliko je potrebno da tijelo počne da se raspada, što može da upućuje da se Brajan nije odmah riješio Aninog tijela.

Zatim je nešto poslije pet časova ujutru pretraživao kako se tijelo vezuje, koji su najbolji načini da se neko riješi tijela, kao i da li mogu da se bace dijelovi tijela.

Na osnovu ovih pretraga policija može da posumnja da je Brajan Anu ubio u nehatu i da nije unaprijed isplanirao kako bi mogao da se riješi tijela nakon zločina, ali i da ju je nakon toga raskomadao.

Brajan je oko pola 12 ujutru guglao i koji je najbolji način za odlaganje tijela, kao i kako očistiti krv sa drvenog poda.

Ukoliko se Brajan zaista vodio ovim pretragama, to bi moglo da znači da je Brajan možda Anu raskomadao u podrumu, gdje je policija tokom pretresa pronašla tragove krvi i krvav nož.

Posebnu pažnju u njegovim pretragama privukle su tri hemikalije luminol, formaldehid i amonijak.

Formaldehid za balzamovanje tijela
Anin muž je na Guglu, među brojnim pojmovima koji se tiču zločina pretraživao i “šta radi formaldehid”.

Iako je mnogima ovo jedinjenje nepoznato, ljudi koji rade u mrtvačnicama ga često koriste, jer se pomoću njega balzamuje tijelo.

Formaldehid je bezbojan, zapaljiv gas jakog mirisa koji se takođe koristi za proizvodnju građevinskog materijala i proizvoda za domaćinstvo.

Ovo jedinjenje mijenja tkiva na ćelijskom nivou tako da bakterije ne mogu da rastu. Moglo bi se reći da bukvalno razbija sastav ćelija i tkiva.

Čemu sliži luminol?
Brajan je 1. januara u 11.56 pretraživao na tabletu svog sina “Luminol za otkrivanje krvi”.

Luminol je hemijsko jedinjenje koje pokazuje luminiscenciju, sa plavim sjajem, kada se pomiješa sa odgovarajućim oksidacijskim agensom. Luminol je bijela do blijedo-žuta kristalna čvrsta supstanca koja je rastvorljiva u većini polarnih organskih rastvarača, ali nerastvorljiva u vodi.

Forenzičari koriste luminol da otkriju količine krvi u tragovima na mjestu zločina, jer reaguje sa gvožđem u hemoglobinu. Biolozi ga koriste u ćelijskim testovima za otkrivanje bakra, gvožđa, cijanida, kao i specifičnih proteina.

Kada se luminol ravnomjerno rasprši po površini, tragovi aktivirajućeg oksidansa čine da luminol emituje plavi sjaj koji može da se vidi u zamračenoj prostoriji. Sjaj traje samo oko 30 sekundi, ali se može fotografski dokumentovati. Sjaj je jači u područjima na koje padne više spreja, mada je važno napomenuti da intenzitet sjaja ne ukazuje na količinu krvi ili drugog prisutnog aktivatora.

Na osnovu ovog objašnjenja možemo da pretpostavimo da je Brajan bio svjestan da će policija pretraživati i prostorije u kojima je tijelo boravilo i gdje ga je potencijalno raskomadao.

Šta se dešava kada se dijelovi tijela stave u amonijak?
Među brojnim Brajanovim pretragama našla se i jedna o amonijaku. Brajan se naime pitao, “šta se dešava sa dijelovima tijela koji se stave u amonijak”.

Iako je amonijak široko rasprostranjen i nalazi se u brojnim sredstvima za čišćenje, ovo hemijsko jedinjenje mnogi najbolje raspoznaju po neprijatnom mirisu.

Stručnjaci upozoravaju da ovim jedinjenjem treba rukovati oprezno, jer ukoliko dođe u dodir sa kožom može da dovede do ozbiljnih opekotina. Kontakt tijela sa tečnim amonijakom, takođe može da izazove i promrzline na tijelu.

S obzirom na to da je Brajan u radnji Hom Depot kupio sredstva za čišćenje, a upravo tu radnju nedavno je posjetila i novinarka Telegrafa, koja boravi u Bostonu.

(Blic FOTO: MARIA SALAZAR/TWITTER/SCREENSHOT)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

re

27.01.2023 10:11

Šta joj je trebao zločinac ubica amerikanac da se za njega udaje.

ODGOVORITE