Evo ko je Cetinjanin koji je bio umiješan u Zvicerov klan

Fotografije mučenja Cetinjanina Rista Mijanovića zvanog Rile Kapetan isplivale su u javnosti nakon što su turski istražitelji u telefonu Radoja Živkovića pronašli nekoliko fotografija Riste, ali i vile Crnogorca Željka Bojanića koji se godinama skrivao u Turskoj, a označen je kao pripadnik kavačkog klana.

Svijet 26.01.2023 | 21:44
Evo ko je Cetinjanin koji je bio umiješan u Zvicerov klan

Koliko je Risto bio značajan u crnogorskom, ali i srpskom podzemlju pokazuje i činjenica da je o njemu govorio i Srđan Lalić, svjedok-okrivljeni u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka.

Mijanović je bio blizak škaljarskom klanu, a lisice na ruke su mu stavljene 2013. godine u okviru policijske akcije “Grom”, zajedno sa nekoliko članova svoje porodice. On je tada osuđen na pet godina i deset mjeseci zatvora, a na teret mu se stavljalo stvaranje kriminalne organizacije.

– Nemam ništa ni sa kokainom ni sa heroinom niti sam radio sa bijelim. Travu sam imao i to sam prodao, a to sam i priznao. Nemam ništa sa kokainom. Jesam imao 17 kilograma marihuane i htio sam da prodam marihuanu, da to što prije maknem od sebe – rekao je Mijanović na sudu tada.

Ovaj Cetinjanin je bio umiješan u nekoliko oružanih obračuna sa “kavčanima”.

Svjedok-okrivljeni u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić, tokom svog svjedočenja je u više navrata pričao o ubistvu Rileta Kapetana za kojeg će se kasnije ispostaviti da je Risto Mijatović.

– Rile Kapetan i Joka, pričaću sada o njegovim ubistvima. Veljko i ja smo se iz Istanbula vratili u Prištinu, odakle nas je prevezao jedan Albanac. Dok sam bio u Turskoj, Radoje mi je pisao jer su planirali namamljivanje Rista Kapetana i Joke, planirali su da nabavim replike pištolja i oznake policije. Plan je bio da Kapetana namame u restoran, da ga raskomadaju i bace u more. Nisam učestvovao u tome, ali bio sam u kući sa Veljkom i Markom dok su te akcije sprovođene – ispričao je Lalić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Logika

27.01.2023 07:40

Nemam Kokain, nemam Heroin, imam vilu, imam Ferari, poreza nisam platio ni centa, nezaposlen sam a tata ima jednu kravu i jednog ovna, etoo.. i za šta Vi mene okrivljujete?

ODGOVORITE