Klizište guta put, a vlast godinama ne čini ništa

Više od dvije godine bio je, izgleda, kratak period da nadležne institucije riješe problem klizišta i odrona polovine kolovozne trake na magistralnom putu Višegrad-Ustiprača- Foča u mjestu Filipovići.

Republika Srpska 26.01.2023 | 18:42
Klizište guta put, a vlast godinama ne čini ništa

Srećom saobraćajih nesreća dosad nije bilo na ovom suženju veoma frekventne magistrale kojim može proći samo jedno vozilo što ne znači da ih ne može biti posebno noću i u vrijeme slabe vidljivosti.

Poslanik  SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Bodiroga kaže da je ovo očit primjer nebrige republičkih vlasti prema istoku Republike Srpske.

„Pošto se odronjeni dio puta nalazi na području opštine Foča veliku odgovornost ima i načelnik ove lokalne zajednice Milan Vukadinović  i skupštinska većina sa SNSD na čelu jer zbog svog podaničkog karaktera  i straha od Dodika nisu imali ni iskrenu volju ni želju da riješe problem i učine ovaj putni pravac bezbjednim prije svega za prevoz putnika", dodao je Bodiroga.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Foča Vojislav Krunić kaže da je mjesto odrona obilježeno saobraćajnom signalizacijom koja upozorava učesnike u saobraćaju na opasnost na putu .

„Da se nešto po tom pitanju radilo na sanaciji dijela puta nismo upoznati . Mi provodimo mjere i aktivnosti  i preventivno dijelujemo u tom pravcu, često policija obilazi put na klizištu ,, patrole više puta regulišu saobaćaj na tom mjestu , znači radimo iz okvira naših nadležnosti",  ističe Krunić.

On dodaje da je Policijska uprava o svemu onome što je uočila u Filipovićima blagovremeno prvo usmeno a zatim pismeno informisala nadležne institucije i „Puteve“ Republike Srpske

Klizište se nalazi samo na nekoliko metara od međuentitetske linije  Federacije BiH i Republike Srpske i opština Foča i Foča Ustikolina. 

Golim okom je vidljivo da se u nekoliko poslednjih mjeseci da  klizište prema rijeci Drini povećalo i da je kolovoz na putu još više smanjen. 

S obzirom da je prošla sezona građevinskih radova znači li to da će se na sanaciju puta u Filipovićima čekati do proljeća, ako se neko od nadležnih toga i toga  sjeti, naravno.

(BN   Foto:BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

De.ka

26.01.2023 18:59

Do sledeceg glasanja neja popravke rupetina sada je vlastima naj bitnije obezbediti plate lezihljebovicima .

ODGOVORITE
Name

Realista

26.01.2023 19:15

Pa i Savski nasip u Kozarskoj Dubici stalno se odrunjuje i propada, "Vode Srpske ga krpe, uništavaju seoske puteve i nikom ništa. Napravili nasip od šljunka i pijeska.

ODGOVORITE
Name

Вишеград

26.01.2023 19:38

Урушавају се и гараже у УКЦ Бања Лука,и ником ништа.Уствсри џајић ће бити зато добро награђен.Тако ради власт у РС.

ODGOVORITE
Name

Slovenac

26.01.2023 21:04

Pa nemogu sve napravit polako doce na red za 50 godina

ODGOVORITE
Name

Bors

26.01.2023 21:07

Popravice, ali najpre treba neko da tu izgubi zivot

ODGOVORITE
Name

Nesto razmisljam

26.01.2023 21:54

Sta ce tamo neki koji su navikli da se ugradjuju,kad stignu digitalne par? Koliko (da li) ce love biti na raspolaganju,za puteve i ostale potrebe.

ODGOVORITE
Name

Паук

26.01.2023 22:28

Е јбг, ово је стварно срамота, није ово неизводљиво, критике Влади Републике Српске.

ODGOVORITE
Name

Odroni

26.01.2023 22:49

Nam na vlasti,pa odroni i na putevima,a,mi po onoj,SELO GORI,A BABA SE ČEŠLJA,dok neko ne izgubi život!

ODGOVORITE
Name

Prika bn

27.01.2023 07:35

Dobro je da ste objavili da obicni vozaci pripaze, ovi veliki svakako obilaze u sirokom luku ovaj dio RS.,ili idu helikopterima. A kad zavrse,, ako ikad i pocnu,, aerodrom Trebinje putevi i ne trebaju

ODGOVORITE
Name

Србо

27.01.2023 09:34

Око БЛ и у самој БЛ нема исправне улице а могу замислити у мањим мјестима ,једном сам ишао са тим путем и никад више, ево задње што се радило је пут ПД БЛ погледајте ову задњу дионицу Ивањска БЛ, пут пун улегнућа ,вода прелази преко пута, гдје год велики камиони скрећу направљени попречни колотрази а врхунац радова је пробијање пута на Туњицама гдје сусе појавила клизишта и велике количина воде које прелазе преко пута и сва срећа што нису минусу јер би било поледице и слијетања кола ,поготово ко за то незна.

ODGOVORITE