Razbijena grupa: Oduzeto pola miliona evra

U raciji koja je prošle sedmice izvedena na području Austrije i Slovenije, zajedničkim snagama austrijske i slovenačke policije, razbijena je velika kriminalna grupa, koja se bavila švercom narkotika i ilegalnog naouražanja, a od koje je oduzeto pola miliona evra u gotovini.

Svijet 16.01.2023 | 22:39
Razbijena grupa: Oduzeto pola miliona evra

Ovoj kriminalnoj grupi pripadali su i državljani BiH, koji su prošle sedmice uhapšeni u Salcburgu.

Kako prenose slovenački mediji, tokom vikenda je saslušano 14 osumnjičenih, kojima je, u međuvremenu, određen pritvor. Pored droge i gotovine, policija je zaplijenila i automatsko naoružanje.

Sve u svemu, mediji prenose da je moguće da postoji čak 49 osumnjičenih, koji se terete za više od 200 krivičnih djela.

Pored gotovine, policija je pronašla nekoliko kilograma teških droga, poput heroina i kokaina, te 50 kilograma sušenog kanabisa, koji je uzgojen u specijalnim prostorijama i pripremljen za prodaju.

Slovenački mediji prenose da Kancelarija javnog tužioca već uputilla zahtjev za istragu protiv 35 osumnjičenih, koji su pored kanabisa i amfetamina, prodavali i kokain i heroin.

Većina osumnjičenih je iz Slovenije, ali ih ima iz susjednih zemalja. Podsjetimo, prošle sedmice austrijski mediji su prenijeli da je u Salcburgu uhapšeno sedam osoba, od kojih su dvojica državljani BiH. Njima je u Salcburgu određen pritvor. Za uhapšene u Austriji se navodi da su pripadnici međunarodne kriminalne grupe.

S druge strane, slovenački mediji navode da taj broj od sedam uhapšenih u Austriji nije konačan.

Inače, iz slovenačke policije ne navode detalje istrage koja je dugo trajala, jer su neke istražne radnje još uvijek u toku. Detalje neće objavljivati sve dok traju saslušanja i dok istražni sudija ne donese odluku o pritvoru.

Istovremeno, austrijski mediji prenose izjavu policijskog zvaničnika Karla Šnicera koji je izjavio da su svjesni da je Slovenija glavni izvor teških droga za konzumente u Koruškoj, te da taj problem postoji više od 10 godina.

(Nezavisne Foto; Screenshot/PopTV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Šatro ime.

17.01.2023 08:17

E sad je sud na potezu a neka bude dostojne kazne.

ODGOVORITE
Name

Re

17.01.2023 08:51

Ni jedna akcija u svijetu oko zaplijene droge ne prođe bez naših. Države bivše juge su idealna baza za krimose. Korumpirana i policija i sudstvo i vlast.