SA: Osumnjičeni za napad večeras pred tužiocem

"Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon sto ih ispita postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 sata, odlučiće o daljnjim mjerama“, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 15.01.2023 | 13:41
SA: Osumnjičeni za napad večeras pred tužiocem

Četvorica uhapšenih mladića osumnjičena za napad na djecu i roditelje iz Beograda, tokom održavanja Međunarodnog turnira u malom fudbalu u sarajevskom naselju Ilidža, večeras će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon sto ih ispita postupajući tuzitelj u zakonskom roku od 24 sata, odlučiće o daljnjim mjerama“, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policija Kantona Sarajevo identifikovala je i uhapsila četiri osobe osumnjičena za krivično djelo "nasilničko ponašanje". Uhaošeni su E. B. rođen 2003. godine, nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen u opštini Ilidža, H. D. rođen 1995. nastanjen takođe u opštini Ilidža i E. H. rođen 2000. godine iz Vogošće.

Lica lišena slobode su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se vrši kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj. 

Podsjećamo, u sinošnjem incidentu povrijeđen je jedan roditelj ispred hotela na Ilidži. Roditelj je, prema riječima sekretara FK "Zvezdara" Ivana Stojimirovića, dobro.

(BN Foto: N1)