Višegrad: Krivične prijave opštini i Komunalcu

 Neformalna grupa građana "Uklonimo nelegalnu gradsku deponiju pred turističkim gradom Višegradom“ održala je danas miran protest  kod gradskog smetljišta u blizini sela Holijaci. Ponovo je zatraženo da se i sud i opština Višegrad aktivnije uključe u rješavanje problema uklanjanja deponije. 

Republika Srpska 12.01.2023 | 13:23
Višegrad: Krivične prijave opštini i Komunalcu

Povod za još jedno okupljanje stanovnika sela Holijaci, koje se nalazi u blizini smetljišta i kroz koje prolazi put do njhovih kuća, je podnošenje krivične prijave protiv odgovornih lica u preduzeću „Komunalac“ i opštine Višegrad.

"Krivična prijava Okružnomm javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo je podnešena zbog osnovane sumnje zluopotreve službenog položaj i ovlaštenja, zagađivanja životne sredine otpadnim materijalima te drugih krivičnih dijela propisanih Krivičnim zakonom Republike Srpske“, rekla je član neformalne grupe Ramiza Karčić.

U obrazloženju krivične prijave se ističe da su građani Holijaka i okolnih sela  svjedoci odlaganja opasnog i animalnog otpada gdje se na deponiji sakupljaju glodari i napuštene životinje i da dim i smrad se šire  na sve strane tako da je ugroženo zdravlje mještava i trovanje njihovog  voća i povrća. 

"Deponija je formirana prije trii decenije na ušću  holijačkog potoka u akumulaciono jezero HE „Višegrad“  tako da smeće kroz propust odlazi direktno u rijeku Drinu", kaže član neformalne grupe Edin Karčić i dodaje da je bruka i sramota da se ovo ruglo nalazi na ulazu u turistički grad Višegrad i pored same magistrale.

Karčić podsjeća da su se mještani više puta žalili opštini i „Komunalcu“  ali se ništa nije uradilo na njihove apele a da je i na sjednici skupštine opštine formirana posbna komisija da se bavi ovim prolemom ali još nema nikakvih rezultata.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ipon

12.01.2023 13:31

Ovo ima svoju pozadinu i politiku da se taj narod truje

ODGOVORITE
Name

Za Ipon,

12.01.2023 14:11

Ajd, ne lupaj gluposti.

Name

Вишеград

12.01.2023 15:49

Браво за кривичну пријаву опозваном начелнику ђуревићу.Пред изборе 2016год.обећао је да ће ријешити проблем смећа у Холијацима.Колико је општину задужио,ништа није урадио.Најгори нсчелник у историји Вишеграда,мали,дебели,напухани геометар ђуревић.

ODGOVORITE
Name

Za Višegrad

12.01.2023 19:56

Ti si najgori, najsujetniji, najnepismeniji, najgluplji čovjek u gradu Višegradu, koji se nije potrudio proučiti izborne zakone, nego svaki dan lupa istu stvar na ovom portalu. Čovječe opasniji se načelnik nije opozvan i to sve po zakonu, žao mi te više si obolio koliko mrziš tog čovjeka.