Molitve srpskog patrijarha za narod u Srpskoj

- Izaslanik Njegove svetosti patrijarha srpskog episkop Sava danas je vjernicima u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prenio blagoslov patrijarha Porfirija i njegove molitve i želje za uspjeh i naredak srpskog naroda i svih koji žive u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 09.01.2023 | 10:37
Molitve srpskog patrijarha za narod u Srpskoj

"Svjedočeći vjeru u Gospoda ne možemo drugačije nego da živimo sa tom vjerom, a svjedočeći vjeru znači živjeti u miru i slozi. Кada čuvamo jedinstvo kao zjednicu oka, najdragocjeniji dar koji moramo očuvati, onda znamo da smo pravi i istinski hrišćani i svjedoci vjere Hristove", rekao je vladika Sava.

Vladika je podsjetio da se u ovim danima proslavlja Božić i tajna spasenja čovjeka čime se praznuju i svi oni koji učestvuju u toj tajni, kao i svetitelji koji su svojim životom i primjerom najavljivali dolazak Hrista.

"Jedan od takvih je i svetitetlj koji se danas slavi, arhiđakon Stefan koji je poslužio bližnjima i njihovom spasenju, ali i svom spasenju, a nije se odrekao Hrista ni za vrijeme mučeničkog stradanja", rekao je vladika Sava.

Vladika je podsjetio da je Sveti Stefan bio prvi mučenik, koji je postradao za Hrista.

Njagovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem rekao je da iz opravdanih razloga danas nije služio liturgiju u Banjaluci patrijarh srpski Porfirije kako je to ranije bilo najavljeno.

Episkop banjalučki danas je služio Svetu arhijerejsku liturgiju povodom Svetog arhiđakona Stefana, a potom je sa zvaničnicima Republike Srpske prelomio slavski kolač.

Liturgiji su prisustvovali srpski član i Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izaslanik predsjednika Republike Srpske Radovan Кovačević i ruski ambasador u BiH Igor Кalabuhov.

Prisutni su bili i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Srbije, predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković.

(Srna Foto: Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oni će nam pomoći

09.01.2023 09:53

U talu sa kriminalcima... UŽAS

ODGOVORITE
Name

A !?

09.01.2023 14:16

A gdje Patrijarh?

Name

Jaffa

09.01.2023 10:33

Čujem da Grigorije pikira zagrebačko-ljubljansku eparhiju.

ODGOVORITE
Name

Dragan.st

09.01.2023 13:01

Hleb sam kupio..srecan pa ima Jos sveze Zare da je skuvan..borac 1 kategorije..

ODGOVORITE