Partizan pobijedio ekipu Monaka u punoj Areni

- Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu Monaka 100:80 (26:17, 22:30, 21:21. 31:12) u okviru 17. kola Evrolige.

Košarka 05.01.2023 | 23:36
Partizan pobijedio ekipu Monaka u punoj Areni

Najefikasniji u ekipi Partizana bli su Matijas Lesor sa ubačenim 21 poenom i ostvarenih osam skokova, dok je Kevin Panter postigao 19 poena.

U gostujućoj ekipi istakao se Eli Okobo sa 17 poena i devet asistencija.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, služio ga je šut za tri poena i time je stigao prvi put do dvocifrene prednosti. U drugoj četvrtini gosti su zaigrali agresivniju odbrani i time istopili rezultatski zaostatak. Partizan je dobijao lake poene ali se mučio da realizuje svoje napade, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 48:47.

U trećoj četvrtini je viđen egal na obe strane terena. Partizan je imao prednost od četiri poena ali gostujući košarkaši su individualnim kvalitetom uspevali sa probiju odbranu domaće ekipe.

Poslednja deonica je donela neverovatan ritam koji su nametnuli košarkaši Partizana, pogađali su Egzum i Lesor uglavnom iz reketa. Bitne poene je dodao i Panter. Košarkaši Monaka su izgubili komunikaciju u odbrani i tako dozvolii da domaća ekipa ode na 20 poena razlike na kraju utakmice.

Partizan ima osam pobeda i devet poraza u Evroligi, dok Monako ima skor 11/6. "Crno-beli" će u narednom kolu Evrolige, gostovati Makabiju, dok će Monako na svom terenu dočekati Olimpijakos.

(Tanjug Foto: Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar