Porodici Stajić potrebna pomoć dobrih ljudi

Porodica Stajić u Ljeljenči živi sa kćerkom koja je rođena sa cerebralnom paralizom. Veliki problem stvara im njeno kretanje i nemogućnost da joj obezbijede invalidska kolica uz koja bi i sama mogla da funkcioniše.

Republika Srpska 30.12.2022 | 19:58
Porodici Stajić potrebna pomoć dobrih ljudi

Muke porodice Stajić počele su prije više od 2 decenije. Brojne životne nesreće stizale su ih jedna za drugom, a rođenjem kćerke Dragice pomislili su da će konačno malo radosti da se pojavi. Ipak, 1985. godine, otkrili su šta znači cerebralna paraliza. Dragica je rođena sa 6,5 mjeseci, a liječenje je odmah počelo. Roditelji u već poodmaklim godinama brinu o njoj, a ni oni nisu u najboljem zdravstvenom stanju.

„Bila je u Beogradu na liječenju, operisala je i ruke i noge ja je nosio za Austriju tada kad sam mogao, da bi tamo pokušali liječenje. Sve što su rekli ljekari da treba, vježbe, banje, sve smo je vodili, dok nije počela piti te lijekove za psihu, od tad više ne može nigdje, jer ne može da izdrži.“ govori Đoko Stajić, Dragičin otac

Dok je mogla, Dragica se i sama kretala, ali kako vrijeme prolazi, a bolest napreduje, ni kretanje nije lak zadatak, pa su joj potrebna kolica. U službi centra za socijalni rad, rečeno im je da im ne mogu pomoći. S obzirom na to da nisu bili u mogućnosti uzeti kolica za Dragicu, ona se vozi u kolicima za djecu.

„U socijalnom su nam rekli snađite se, imate invalidninu, a mi svi živimo od tog njenog primanja. Dok smo mogli radit‘ privređivat‘ mi smo radili. Držali nešto malo stoke, al‘ više ne možemo ni to. Ne mogu ni ja, star sam, ne mogu da je guram svugdje, izašlo bi dijete napolje malo da prošeta putem.

Obična kolica su nam samo za do auta, a bilo bi lijepo da imaju neka kolica koja ona može sama da koristi, da se kreće stazom, da ubije svoju dosadu.“ sa suzama u očima govori Dragičin otac Đoko Stajić

U hladnoj kući, bez drva, Dragici društvo pravi mačka, a kako kaže, željna je drugih ljudi i njihovih priča. Nažalost, često nije nailazila na razumjevanje okoline, ali nada se da će ovog puta biti drugačije.

Sve ljude koji su u mogućnosti da joj pomognu da ima koliko toliko normalno kretanje uz pomoć invalidskih kolica, moli da joj pomognu.

Kontakt telefon: 066/237-220   055/377-173

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Боже сачувај

30.12.2022 20:27

Прочитајте ово гласачи снсд,и нађите у тексту да се ваш председник огласио да ће помоћи овој породици.Не,он крчми 56 милиона,а дрљачи од народа на донаторској вечери за набавку инкубатора.СРАМОТА,а о његовој имовини да не причамо.

ODGOVORITE
Name

Nikola Ozren

30.12.2022 22:40

J... Vas snsd i ostale stranke. Ovde se radi ako mozes pomozi ako nemozes suti.

ODGOVORITE
Name

31122022

31.12.2022 08:13

Zalosno,tuzno, ko je god u situaciji treba pomoci porodici

Name

Nostradamus

31.12.2022 10:35

Svi mogu da pomognu,a najvise i najlakse bi bilo da pomognu ovi nasi politicari.Prema tome treba uvijek i uvijek prozivati i vlast i opoziciju jer bi to trebao da bude njihov problem.Zato Nikola ne seri

Name

Ma

31.12.2022 08:18

Tuga kakvi smo mi ljudi,ovo nas ne interesuje,na ovo zmirimo...barem da uputimo rijeci podrske...sramota!

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

31.12.2022 08:25

Naravno da ovoj porodici treba pomoći, i svaka pomoć je dobrodošla! Ali postavlja se pitanje koliko ovakvih i sličnih porodica ima u RS? Vjerovatno prilićan broj! Gdje je država u ovakvim slućajevima? Nigdje!? Neka neko obavijesti našega dragoga nam predsjednika, i on će siguran sam biti voljan da interveniše, i odvoji neku crkavicu od onih 56 miliona km, koji mu stoje na raspolaganju!!??

ODGOVORITE
Name

Tatar

31.12.2022 09:51

E ovo je naša drzava

Name

marko1966

31.12.2022 09:18

nek joj da onaj koji ima 3,5 milijarde.

ODGOVORITE