Novinar Aleksandar Simić dobitnik treće nagrade

Novinar BN televizije Aleksandar Simić iz Istočnog Sarajeva osvojio je treću nagradu na izboru za najbolju istraživačku novinarsku priču o temi “Oslobađanje od plaćanja PDV-a donacija hrane pred istekom roka trajanja”.

Republika Srpska 29.12.2022 | 07:21
Novinar Aleksandar Simić dobitnik treće nagrade

Izbor najbolje priče organizovala je Fondacija Mozaik sa partnerima i uz finanskijsku podršku USAID-a, u okviru kampanje “Niko gladan- Niko sam”.

Simićeva priča emitovana je u političkom magazinu BN televizije “Crno na bijelo” i poziva na dopune Zakona o PDV-u BiH, kako bi se javnim kuhinjama obezbjedile veće količine hrane, tako što će kompanije za doniranu hranu biti oslobođene od plaćanja PDV-a.

Pogledajte nagrađeni prilog BN televizije novinara Aleksandra Simića:

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Anonymuss

29.12.2022 07:14

Javna kuhinja zalosno 18 godina od rata, tapkamo u mjestu. Milorade naprijed rasprodaj sve valjda ce krezubi glasaci skontat kad sve ode u 3pm.

ODGOVORITE
Name

MILORAD

29.12.2022 07:59

Nije 18 godina od rata, nego 27 godina od završetka rata, skoro tri decenije...

Name

Zalosno jeste

29.12.2022 08:29

Toga nema u Rusiji. Cestitke za osvojenu nagradu i pomoc gladnima.

Name

penzionerka

29.12.2022 09:19

Sve čestitke mladom novinaru. Želim mu mnogo uspjeha u daljem radu. A, za korisnike javnih kuhinja ne vidim, nažalost, nikakav boljitak. Jedino, da M. Dodik izdvoji bar jedan milion KM, od milijardi koje ima, a procijenili stranci, pa da pomogne tim nesrećnicima. ☹️

ODGOVORITE
Name

Ne ne

29.12.2022 10:40

Ne može njima pomoći Milorad jer i to su njegovi glasaci a samo gladni i bijedni i glasaju za svoju propast. Niko u BiH nije za žaljenje osim jednog dijela Federacije. Oni su se kutarisali SDA i Bakira a ovi nisu mogli a ni htjeli da se kutarisu Dodika i bande. Ne žalite nikoga jer svi su imali šansu na Izborima pa su pozurili da sačuvaju svog Baju da ga ko ne ukrade. Velike vodje i vozdovi gle čuda trebaju samo Srbima dok drugima to ne treba. Možda smo mi najpametniji ili smo samo retardirani i zakovani u prošlosti.