Potvrđena prva optužnica sa dokazima iz "Skaj"...

- Tužilaštvo BiH zaprimilo je informaciju da je u cjelosti potvrđena prva optužnica u kojoj su korišteni dokazi iz "Skaj" i "Anom" aplikacija u predmetu "Dalibor Railić i drugi".

Bosna i Hercegovina 16.12.2022 | 11:37
Potvrđena prva optužnica sa dokazima iz "Skaj"...

Riječ je o optužnici protiv osam osoba koje se terete za organizovani kriminal povezan sa više teških krivičnih djela počinjenih u periodu od 2020. do 2022. godine, uključujući i ubistvo načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića.

Iz Tužilaštva BiH su zbog velikog interesovanja javnosti naveli da će činjenični opis optužnice, u redigovanom formatu, ubrzo biti dostupan na sajtu Tužilaštva.

Iz ove pravosudne institucije ističu da je podizanje i potvrđivanje optužnice u ovom predmetu značajan korak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz korištenje dokaza iz "Skaj" i "Anom" aplikacija, dobijenih od partnerskih institucija zemalja EU i svijeta.

Činjenični opis iz optužnice, redigovan u skladu sa smjernicama preporučenim od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, biće dostupan na veb-stranici Tužilaštva BiH.

Optužnicom su obuhvaćeni Dalibor Railić, Aleksandar Miljatović, Igor Repajić, Haris Gredelj, Mirjana Vujović, Željko Simić, Aleksandar Ivković i Goran Gvozden.

Između ostalog, Railić, Miljatović i Repajić se terete da su radi sprečavanja istraga za kriminal i krijumčarenje droga, pristupili organizovanoj grupi u okviru koje je Miljatović 21. marta ove godine počinio teško ubistvo Bašića, koje je zbog surovosti izvršenja, kao i činjenice ubistva policijskog službenika teško narušilo bezbjednosnu u Prijedoru i cijeloj BiH, ističu u Tužilaštvu.

Optužene terete za krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet droga, pranje novca i teško ubistvo, kao krivično djelo za koje se po važećem zakonu može izreći kazna doživotnog zatvora. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tuzilac

16.12.2022 12:15

Interesantno, po procitanoj optuznici da se primjetiti da su to lokalni igraci iz Prijedor. Nadamo se da ce ovi međunarodni (Matkovici, Cvijetici, Dukici) biti sankcionisani onako kako su nam djecu trovali. To govorim pošto je tuzilastvo Čampara jednom prilikom javno rekao da su to igraci koji su uvozili kokain na tone. Ovi ostali (Keljimendiji, Šmrkovi) to je isto sitna buranija.

ODGOVORITE
Name

Tužno ali istinito.

16.12.2022 13:28

Sad vidite kokiki je informacija curilo iz pokicijskih redova u ruke kriminalaca i kako je opasno i koliko su posteni policajci a ima ih dovedeni u opasnost zbog svog postenog rada Bašić je to platio životom izdali su ga saradnici i radne kolege na žalost.

ODGOVORITE