Donacija iz Mozzarta Sigurnoj kući u Bijeljini

Završena kampanja „16 dana aktivizma“:Donacija iz Mozzarta Sigurnoj kući u Bijeljini.

Republika Srpska 11.12.2022 | 15:33
Donacija iz Mozzarta Sigurnoj kući u Bijeljini

Svjetska kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ završena je juče, a tokom svakog dana trajanja, predstavnici kompanije Mozzart provodili su akciju „Stop nasilju nad ženama u BiH“. Tim povodom, uoči završetka kampanje, posjetili su i Sigurnu kuću u Bijeljini čijim predstavnicama su uručili novčanu donaciju, kao podršku u radu sa žrtvama nasilja. Zbog toga u Fondaciji „Lara“ ne kriju zadovoljstvo.

-Mnogo nam znači što su predstavnici kompanije Mozzart uvažili naše želje i potrebe. Najpotrebniji nam je bio novac koji smo namijenili za dogradnju i adaptaciju objekta jer nam je, s obzirom na broj žrtava, trenutni prostor mali. Čim dobijemo dozvole, krećemo sa radovima. Hvala na pomoći donatoru u ispunjenju našeg cilja kaže Mirzeta Tomljanović, voditeljica Sigurne kuće pri Fondaciji "Lara“, Bijeljina.

Fondacija je osnovana 1998. a 2012. godine je počela sa radom Sigurna kuća Bijeljina. Tokom decenije rada, u Sigurnoj kući je boravilo preko 400 žena i djece.

Trenutno je tu devet korisnika, odnosno dvije žene i sedmoro djece. Trude se da im obezbijede smještaj, hranu, psihosocijalnu, pravnu i zdravstvenu pomoć, a sve s ciljem osnaživanja žrtava kako bi što prije mogle da nastave normalan život van Sigurne kuće.

Tokom trajanja kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, predstavnici Mozzarta uručili su novčanu donaciju Sigurnoj kući u Bihaću, a korisnici Sigurne kuće u Tuzli dobili su novi mobilijar za dječije igralište.

Ove plemenite akcije dio su stalne Mozzartove kampanje „Stop nasilju nad ženama u BiH“.

Tokom cijele godine podržavaju misiju zaustavljanja nasilja nad ženama, a u narednom periodu planiraju da posjete još nekoliko Sigurnih kuća širom BiH gdje će uručiti donacije. Na taj način utiču na podizanje svijesti o ovom problemu, kao i u njegovom rješavanju. U tome ih podržavaju i brojni poznati sportisti među kojima su i ekipe SFK 2000 i FK Sarajevo.

Upravo s ciljem rješavanja ovog problema, ranije su pokrenuli kampanju “Stop nasilju nad ženama u BiH“ u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender centrom Federacije BIH.

Zatim su korisnicama Sigurnih kuća i njihovoj djeci u Modriči, Tuzli i Mostaru uručili donacije u skladu sa njihovim najvećim potrebama.

Prošle godine, povodom 8. marta, u kompaniji Mozzart ugostili su predstavnice Fondacije "Udružene žene" gdje su dogovorile buduće korake i način saradnje. Ubrzo nakon toga, Mozzart se predstavio na Sajmu za ekonomsko osnaživanje žena u organizaciji ove Fondacije. Sve zainteresovane dame tada su mogle da dobiju informacije o konkursima i proceduri zapošljavanja u kompaniji Mozzart.

Njihovu plemenitu podržala su brojna domaća, a svjetska sportska imena. Mozzartovu majicu sa natpisom „Stop nasilju nad ženama“ obukli su proslavljeni fudbaler Edin Džeko i njegova supruga, preduzetnica Amra, svjetski poznati rukometaš Mladen Bojinović, te nekadašnji NBA as Mirza Teletović.

Podršku ovoj ideji dali su i fudbaleri premijerligaša Leotara i Zrinjskog noseći majice sa istom porukom prije početka zvaničnog meča. Na isti način akciju su podržali i veterani FK Borac i FK Sarajevo nakon humanitarnog turnira u Banjaluci. Svoje učešće u ovoj plemenitoj misiji najavila su još neka velika sportska imena.

Uključivanjem sportista u ovu misiju, u Mozzartu žele da poruku o zaustavljanju nasilja čuje što više onih koji svoje omiljene igrače prate na terenu. Ovo je, kažu, utakmica u kojoj zajednički treba da pobijedimo nasilje.

Kampanja “16 dana aktivizma” završena je juče- na Međunarodni dan ljudskih prava, a iz Mozzarta poručuju da će misiju protiv nasilja nastaviti i u narednom periodu.

(PR Foto: PR)

Komentari / 0

Ostavite komentar