I dalje u prekidu saobraćaj na putu Novi Grad-Prijedor

- Na magistralnom putu Novi Grad - Prijedor i dalje je u prekidu saobraćaj zbog odrona na izlasku iz Novog Grada, rekao je jutros Srni samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite Mirko Lukić.

Republika Srpska 11.12.2022 | 09:32
I dalje u prekidu saobraćaj na putu Novi Grad-Prijedor

Lukić kaže da je saobraćaj za putnička vozila preusmjeren na alternativni put.

Osim toga, zbog vode na kolovozu u prekidu je i saobraćaj na regionalnom putu u Suhači te put za naselje Šuća.

Vodostaj rijeke Une jutros je 512 centimetara, a rijeke Sane stagnira od pet časova i iznosi 546 centimetara.

Rijeka Una izašla je iz korita nizvodno od Novog Grada, a Lukić kaže da su dežurne službe juče i noćas dobile 32 poziva građana.

On je naveo da su od juče bujice zaplavile objekte u Vidoriji, Rogi, Urijama, Ćelama, Suhači, Dobrljinu, Rudicama i Radišićima.

Lukić kaže da se na kritična mjesta dostavljaju pijesak i vreće.

Na području Novog Grada u protekla 24 časa palo je 98 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je sinoć prešla u snijeg, a trenutno u Novom Gradu nema padavina.

Sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije biće održana jutros.

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a zbog obilnih padavina tokom noći na području Gradiške, Prijedora i Kozarske Dubice, na putevima je povećana količine vode.

Otežano je kretanje na lokalnim putevima uz rijeke Jablanicu i Miloševac.

Zbog izlivanja rijeke Japre na regionalnom putu Budimlić Japra - Blagaj Japra u Mjestu Suhača, potpuno je obustavljen saobraćaj.

U mjestu Gornji Podgradci na mostu preko rijeke Bukovice na lokalnom putu obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području Novog Grada za teretna vozila privremeno je obustavljen saobraćaj zbog zapriječenog drveta na magistralnom putu Novi Grad - Prijedor u ulici Banjalučka u Novom Gradu, dok su putnička vozila preusmjerena kroz Radničku Ulicu.

U toku dana se očekuje zvršetak radova na normalizaciji saobraćaja.

Na području FBiH ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar i Glamoč - Mliništa.

Zbog većih količina vode na kolovozu sporije se saobraćaj odvija na dionicama u sjeverozapadnim krajevima, posebno na području Bosanske Otoke.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bijela kaljaca

11.12.2022 09:31

Nista ne brinite, necemo vam pomoci, ali cemo ostalim pare na vama uzeti i bar 100kg bijelog.

ODGOVORITE
Name

PLIVAJTE

11.12.2022 10:30

GLASALI STE ZA DODIGA I SNSD.. KUPANJE U DECEMBRU GLUPANI

ODGOVORITE
Name

Boban

11.12.2022 12:03

Tako je! A da su glasali za druge? Sada ne bi bilo poplavaaa,a vjerovatno ni kišee....