Uhapšeno pet osoba, pripremali ubistvo policajca

"...Navedena kriminalna grupa je, između ostalih krivičnih djela, pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika FUP-a”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Bosna i Hercegovina 07.12.2022 | 18:46
Uhapšeno pet osoba, pripremali ubistvo policajca

Istražioci Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a KS danas su na području Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog naziva “Vagabundo”. Uhapšene su dvije osobe. Akcija je provedena po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tokom predmetnih aktivnosti izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste lica E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvršenja krivičnih djela.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelima iz člana 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i člana 193. (Neovlašteni promet oružja, vojne opreme te proizvodima dvojne namjene) KZ BiH, lišena su slobode lica: E.S., rođen 1972.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu i N.H., rođen 1984.godine u Bijelom Polju, državljanin Crne Gore.

Isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

Takođe, u sklopu navedene akcije, imajući u vidu da je u realizaciji iste učestvovalo više policijskih agencija, policijski službenici FUP-a su na području Bihaća, Zenice i Zavidovića lišili slobode tri lica. Navedena kriminalna grupa je, između ostalih krivičnih djela, pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika FUP-a”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH ranije je objavilo kako je akcija usmjerena na šest osoba koje su pod istragom u predmetu organizovanog kriminala u kojoj se koriste dokazi i informacije dobijene iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom.

(N1 Foto: Ilustracija) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jad

07.12.2022 18:21

Ti prijepoljci puno ih Sarajevo sve kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Tatar

07.12.2022 22:37

Nikad se niko od njih nije oznojio od sopstvenog poštenog radaa

Name

TUGA

07.12.2022 23:09

100 policija u maloj BiH. Vlasti molimo vas sjedište , dogovorite se i napravite jaku jedinstvenu policiju uz opsežne provjere nezavisnog tunela i poznato samo malom broju ljudi. Šta je ovo svaki kriminalac ima po pet policajaca.Mani mo se politike vidite da nema slobode. Određuje se zaštita određenih ličnosti,kada ovo čovjek vidi bolje da ti nemaju zaštitu jer kome vjerovati.

Name

Laktasi

08.12.2022 09:53

Kakvo kodno ime akcije takva i akcija a šege?