Portugalci razbili Švajcarce, idu u četvrtfinale

U četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu ide selekcija Portugala, koja je pobedila Švajcarsku ubedljvim rezultatom 6:1.

Fudbal 06.12.2022 | 22:02
Portugalci razbili Švajcarce, idu u četvrtfinale

Obe reprezentacije su danas isuviše oprezno ušle u ovu utakmicu, a većih uzbuđenja nije bilo sve do 17. minuta.

Tada je Gonzalo Ramos moćnim udarcem iskosa doveo Portugal u vođstvo. Pokušavali su Sajdžije do primljenog gola da ugroze selekciju Portugala, imali su nekoliko obećavajućih prilika ali ništa više od toga.

Šaćiri je eventualno u 30. minutu mogao da izjednači, kada je lepo šutirao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac zaustavio Košta.

Nastavili su Portugalci sa ofanzivnom igrom, i to im se ispalilo u 33. minutu. Tada je Pepe sjajno skočio posle kornera, i glavom matirao Zomera koji u toj situaciji nije mogao ništa da uradi.

Posle drugog gola Portugalaca, Švajcarci su potpuno izgubili kompas, nisu mogli da povežu dva pasa, a kamoli da priprete protivniku. Mogao je Portugal i do trećeg gola u 42. minutu, tada se u velikoj šansi našao Ramos, ali je Zomet bio na visini zadatka.

A onda, u drugom poluvremenu Švajcarci su bili potpuno nemoćni, Zomer je s vremena na vreme bio primoran da vadi loptu iz svoje mreže.

Prvo je u 51. minutu Ramos povećao prednost na 3:0, dok se četiri minuta kasnije i Rafael Gereiro upisao u strelce.

Na kratko su Sajdžije uspele da se konsoliduju, i u 85. minutu smanje zaostatak. Posle kornera sa desne strane, Akandži se sam našao na drugoj stativi, i bez većih problema prosledio loptu u mrežu.

Nisu želeli Portugalci da se zaustave, novi gol je viđen u 67. minutu kada je Ramos postigao i treći gol na današnjem meču.

Tačku na ovu utakmicu je postavio Leao fenomenalnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.

U četvrtfinalu, Portugal će odmeriti snage sa Marokom, koji je danas napravio veliku senzaciju pobedivši favorizovane Špance.

(Kurir Foto: Profimedia)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ufff

06.12.2022 21:18

6 komada sipcimaaaaa....jaooo

ODGOVORITE
Name

Bogdan

06.12.2022 21:33

Portugal je Klasa i Srbija bi slicno prosla ko Svajcarska.

ODGOVORITE
Name

Pero

06.12.2022 21:58

Tako se bre igra fudbal

ODGOVORITE
Name

Реља

06.12.2022 22:36

Нисам могао претпоставити овако лоше издање сајџија. Није чак Португалија толико деловала моћно без Роналда колико су Швајцарци све шиптарима деловали бледо. Да видимо шта ће урадити против заиста јаког Марока.

ODGOVORITE